Reklame

Nakon turneje po Vojvodini, Festival evropskog filma je ove sedmice u istočnoj Srbiji. Nakon uspešnih projekcija u Kladovu, ove nedelje stiže u Omladinski centar u Zaječaru.

Program Festivala u Zaječaru:

3. novembar u 19h
AURORA (2019) – Finska
Režija: Mia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

4. novembar u 19h
NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija
Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na TV plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saulea. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora gladan osvete, čvrst u uverenju da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, ali da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.

6. novembar u 19h
LAGODAN ŽIVOT (2019) – Italija
Režija: Adam Keleman

Lagodan život. Ovaj film nam priča o jednom dečaku, mladoj ženi koja švercuje lekove preko granice i američkom učitelju tenisa koji sanja da bude slikar. Njihov život se menja kada naiđu na jednog migranta. Svi zajedno smišljaju apsurdan plan da mu pomognu da se iskrade preko granice.

Početak projekcija je u 19 časova. Ulaz i kokice za sve projekcije su besplatni!

Reklame