Foto: Glassporta.rs

Fantastičan rezultat zaječarskog školskog sporta ostvaren je na Međuokružnom takmičenju održanom u Kruševcu u ponedeljak 13. maja, kada je čak pet predstavnika osnovnih i srednjih škola iz Zaječara obezbedilo plasman na Olimpijske igre učenika Srbije, piše Glassporta.rs.

Ono što posebno raduje je činjenica da je njih troje istovetan uspeh i plasman u samu završnicu školskih takmičenja ostvarilo i 2023. godine, dok će im se ovog puta u Novom Sadu priključiti i dva nova lica.

Krenimo redom, pošto je „Glas sporta“ i u Kruševcu imao svoje predstavnike i glasnike.

Lena Maletić, učenica 3. razreda Ekonomsko-trgovinske škole osvojila je prvo mesto u trci na 400 metara i još jednom potvrdila da će Zaječar imati jednog od favorita za medalju i na Olimpijadi. Istovetan uspeh i prvo mesto u trci na 1000 metara osvojio je Veljko Vasiljević, učenik zaječarske Tehničke škole, takođe sjajan takmičar i jedan od izdanaka Atletskog kluba „Mladost“.

Da rezultat iz minule godine nije bio slučajnost, pokazala je učenica OŠ „Đura Jakšić“ Nađa Trkulja, koja je i drugu godinu uzastopno osvojila 1. mesto na Međuokružnom takmičenju u mini atletici – disciplini skok u vis i takođe vizirala kartu za školsku Olimpijadu.

Pored Lene i Veljka i Nađe, Zaječar će na novosadskoj Olimpijadi predstavljati i dve učenice Medicinske škole. Marija Golubović u disciplini skok u dalj kao drugoplasirana iz Kruševca i Lara Radić u bacanju kugle, koja je takođe bila srebrna na Međuokružnom takmičenju.

Na završnom takmičenju školskog sporta u Novom Sadu poslednje nedelje maja predvodiće ih njihovi profesori fizičkog vaspitanja, Mirjana Golubović, Saša Janković, Dragan Petković, Jelena Milosavljević i Petar Zarkov.

Tamo ipak neće biti zaječarskih ekipa, koje su u kolektivnoj konkurenciji pokazale dosta borbe i drugarstva, ali je negde falilo i malo sreće kao u slučaju ženske ekipe OŠ „Đura Jakšić“ koja je zauzela 2. mesto i za dlaku ostala bez plasmana u završnicu. Sve ostale ekipe, muška OŠ „Ljuba Nešić“, učenice Medicinske škole i učenici Tehničke škole završile su takmičenje u Kruševcu na 3. mestu.

Sve u svemu, rezultat za poštovanje i nadamo se najava budućih uspeha zaječarskog školskog sporta koji će u Novom Sadu imati brojnu delegaciju koja će se poslednje nedelje maja meseca nadmetati sa najboljim školskim sportistima Srbije.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame