Foto: Sportski savez grada Zaječara
Reklame

Sve je spremno za početak Evropske nedelje sporta u Zaječaru, tokom koje će od 23. do 30. septembra biti organizovano niz javnih i pokaznih treninga u različitim sportskim disciplinama, a koji će biti potpuno otvoreni za sve zainteresovane, naravno mahom najmlađe sugrađane, piše Glassporta.rs.

Evropska nedelja sporta, preko Olimpijskog komiteta Srbije, ponovo dolazi u grad na Timoku, koji će i ove godine biti jedan od gradova domaćina.

Počev od petka 23. septembra pa sve do kraja meseca, svakodnevno ćemo imati sportske aktivnosti u izvođenju sportskih klubova i udruženja sa teritorije grada Zaječara, sve to naravno u organizaciji Sportskog saveza Zaječara i uz podršku grada Zaječara, koji je i pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije.

Osmi put u Evropi, peti u Srbiji i Zaječaru, koji je od starta uključen u realizaciju ove jedinstvene sportske manifestacije, čiji raspored u nastavku donosi „Glas sporta“, koji će iz dana u dan izveštavati sve svoje čitaoce i pratioce o svim dešavanjima.

Tokom cele poslednje nedelje septembra, biće organizovan niz sportskih događaja u našoj zemlji kao što su „Sportski izazov“, „Put oko Evrope“ u izvođenju EU delegacije u Srbiji i „BeActive noć“, a pored Zaječara, domaćini Evropske nedelje sporta biće i Aranđelovac, Požarevac, Sombor, Bor, Knjaževac, Pirot, Zrenjanijn, Pančevo i Beograd.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Erazmus+ programom.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame