Foto: Glassporta.rs
Reklame

Evropska nedelja sporta u Zaječaru otvorena je javnim treningom košarke u dvorištu Osnovne škole “Hajduk Veljko”. A kakva bi to sportska nedelja bila da jedan od ovih dana nije posvećen najtrofejnijem srpskom sportu, piše Glassporta.rs.

Javni trening prvog dana manifestacije na novim terenima OŠ „Hajduk Veljko“ u Kotlujevcu održali su treneri zaječarskih košarkaških klubova, Bin, Mladost i Timok, Nebojša Nikolić, Vladimir Stanković i Dragan Markovski. Mališani su uživali u raznim košarkaškim igricama i poligonima, spremljenim za ovu priliku.

Male košarkaše, učenike i buduće sportiste je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, koji im je poželeo puno sreće u nastavku kako sportske karijere, tako i obrazovanja, bez koga nema uspeha u bilo kom segmentu života.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je Zaječar četvrtu godinu u nizu domaćin jedne ovakve manifestacije, koja promoviše ono najvažnije što sport treba da predstavlja. Olimpijski komitet Srbije prepoznao je Zaječar kao odličnog organizatora, pa se nadam da ćemo i u budućnosti biti domaćini ovog prestižnog sportskog događaja”, poručio je Stanković.

Tri ključne poruke ovogodišnje Evropske nedelje sporta su: radost, otpornost i povezivanje generacija. Biti fizički aktivan sa drugima pomaže stvaranje zajedništva. Sport nas uči vrednostima, poput fer pleja, timskog rada, jednakosti, inkluzije i poštovanja, koje su ključne kada je u pitanju povezivanje generacija. Sport je za sve generacije i sve uzraste. Apsolutno svako može pronaći aktivnosti u kojima može uživati, bilo da je to šetnja na otvorenom, vežbanje, trčanje ili bavljenje nekim određenim sportom.

Za petak 24. septembar je zakazan javni trening rukometa na Popovoj plaži u izvođenju RK “Zaječar 1949”, sa početkom u 11 sati, dok je dan kasnije u isto vreme na “mini pič” terenu SRC “Popova plaža” na programu javni trening Školice sporta “Tim”.

U nedelju 26. septembra na rasporedu je rekreacija žena, a sve zainteresovane dame imaće priliku da od 10:30 do 11:30 prisustvuju javnom treningu pod nadzorom licenciranih fitnes instruktora.

Manifestacija Sportskog saveza grada Zaječara nastavlja se i naredne nedelje, dakle bez pauze do 30. septembra, a kompletnu satnicu i raspored održavanja javnih treninga imate na stranicama “Glasa sporta” (https://glassporta.rs/evropska-nedelja-sporta-od-cetvrtka-23-septembra-u-zajecaru/).

Do kraja meseva će u Aranđelovcu, Zrenjaninu, Zaječaru, Boru, Knjaževcu, Pirotu, Somboru, Beogradu i Vršcu biti organizovan čitav niz sportskih događaja kao što su „Sportski izazov“, „Školski sportski dan“ i „Olimpijski čas“, a koji će se realizovati kroz demonstracije različitih sportova, javne treninge, edukativne radionice i mini turnire.

Izvor: Glassporta.rs