„Jutros oko 9 sati, prilikom prve ture izvoženja komunalnog otpada, radnici JKSP „Zajecar“ uočili su požar na ne sanitarnoj deponiji Halovo, nakon čega su obavestili vatrogasnu službu i nadležne u preduzeću“, za Glas Zaječara kaže Velibor Ristić, šef sektora „Čistoća“.

Prema njegovim rečima, nakon toga je angažovan buldožer preduzeća kao i dve autocisterne koje će u saradnji sa vatrogasnom službom raditi na lokalizaciji samog požara.

„U prvi mah se radi na gašenju plamena vodom, a nakon toga ce se pristupiti navoženju i razastiranju zemljanog materijala građevinskom mehanizacijom – verovatno popodne i tokom sutrašnjeg dana. Do požara je verovatno došlo putem dovoženja pepela koji je možda sadržao žar (od strane trećih lica) ili je po sredi bilo neovlašćenog i nekontrolisanog paljenja na deponiji van radnog vremena“, ističe Ristić za Glas Zaječara.

JKSP Zaječar dacće sve od sebe u cilju brze lokalizacije požara i sprečavanja daljeg zagađenja životne sredine, ističu oni.

Još jedan požar pojavio se na nekoliko stotina metara od deponije, na imanju jednog Velikoizvorca. Vatrogasne službe su i tamo.

Na deponiji se nalaze i 7 pasa, od kojih šest malih i njihova majka. I njima je potrebna pomoć.

Reklame