Zbog višegodišnjeg nemara republičke vlasti, postoji opravdan strah da je bezbednost učenika koji pohadjaju neku od škola u okviru Srednjoškolskog centra u Zaječaru ugrožena, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

U saopštenju se navodi da je kompleks izgradjen šezdesetih godina prošlog veka u veoma lošem stanju, a da obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da će sanirati ove probleme nije ispunjeno“.

„Fasade svih škola su u lošem stanju, a najgore je u Ekonomskoj školi gde postoji strah od njenog obrušavanja. Toalet u gimnazijskoj sali za fizičko izgleda kao odlična scenografija za snimanje horor filmova. Zbog tehničkih problema i starih instalacija, grejanje u svim školama srednjoškolskog doma je veoma loše, a pojedini radijatori ostaju mlaki i na temperaturama ispod nule“, izjavila je članica Resornog odbora DS za obrazovanje Dragana Rašić.

Ona je navela da je „Aleksandar Vučić još 2019. godine u kampanji ‘Budućnost Srbije’ obećao ulaganje od 17 miliona evra za potpuno rekonstruciju srednjoškolskog doma“, ali da se to nije dogodilo.

Izvor: Beta

Reklame