Reklame

Na društvenim mrežama pojavila se za sada nepotvrđena vest da će sporni amandman na Odluku o dodatnoj zaštiti porodilja biti poništen.

 

Tokom popodneva na društvenim mrežama pojavila se za sada nepotvrđena vest da će sporni amandman na odluku o dodatnoj zaštiti porodilja biti ukinut.

Građani su u iznetim komentarima srdačno pozdravilo ovu vest, ali potvrde o njenoj istinitosti za sada nema.

Dragana Rašić, odbornica grupe „Možemo bolje“ potvrdila je da je čula vesti o navodnoj izmeni, ali da nema nikakvu zvaničnu informaciju o tome.

„Da bi se donela ili ukinula odluka potrebno je da se sastane skupština i da na tu temu donese odluku. Do ovog trenutka nismo kontaktirani ni sa čije strane na temu dodatne zaštite porodilja, osim što nezvanično saznajemo da je javnost jako zainteresovana za ovu temu, kao i da je veoma nezadovoljna zbog donošenja ovakvih diskriminatornih odluka. Bila bih srećna da je pritisak „Možemo bolje“ urodio plodom i da će odluka biti poništena.“- izjavila je Dragana Rašić za „Glas Zaječara“

Odbornik Uglješa Đuročković takođe je potvrdio da je putem društvenih mreža saznao o ovome, ali da nije primio nikakav zvaničan poziv.

„Nisam primio nikakav zvaničan poziv niti obaveštenje o tome.“ – izjavio je Đuričković

Gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću obratili smo se sa molbom za izjavu za medije povodom najavljenog povlačenja amandmana, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Kako nezvanično saznajemo za sutra je najavljeno održavanje sednice Gradskog veća.