Od 17. do 21. septembra na terenima „Popova plaža“ drugi put po redu održaće se turnir u malom fudbalu „Kup grada Zaječara“. Utakmice će se igrati na rukometnim terenima na Popovoj plaži. Nagradni fond iznosi 300 000 dinara.

Prelazni pehar koji će uručiti gradonačelnik Boško Ničić pripašće pobedniku turnira „Kup grada Zaječara“. Za najbolje ekipe obezbeđene su novčane nagrade i to u iznosu od 50.000 dinara za trećeplasirane, 100.000 dinara za drugoplasirane, a najboljima na tabeli dobiće nagradu od 150.000 dinara.

Pomoćnik gradonačelnika , Milan Stanković kazao je da je ideja da ovaj turnir postane tradicionalan i da će se održavati na gradsku slavu grada Zaječara.

„Prošle godine, kada se rodila ideja i ovaj turnir prvi put održao, rekli smo da ćemo nastojati da ovaj turnir postane tradicionalan i da ćemo ga u ovo vreme održavati svake godine. Ideja je da se turnir održava kad je i gradska slava grada Zaječara. Tako će biti i ove godine. Praktično, 17. počinje turnir, a 21. biće finale“.istakao je Stanković.

Igor Božinović kaže da sistem takmičenja još nije poznat i da će zavisiti od broja ekipa, kao i da će biti poznat čim se prijave budu zatvorile.

„Sistem takmičenja zavisiće od broja ekipa. Ovo je turnir otvorenog karaktera i mogu se prijaviti ekipe sa teritorije cele Srbije, ali i sa teritorije nama bliskih zemalja Bugarske, Rumunije… Nema nikakvih ograničenja, ko želi može da se prijavi i da učestvuje“.-istakao je Božinović.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Zaječara.