Foto: Glassporta.rs
Reklame

Drugi dan Evropske nedelje sporta u Zaječaru pokazao je svu raskoš dečijeg i rekreativnog sporta. Prvi deo dana prošao je u znaku javnog treninga u izvođenju Odbojkaškog kluba „Timok“; koji je okupio najmlađe polaznike škole odbojke jednog od najstarijih zaječarskih klubova, piše Glassporta.rs.

Trg oslobođenja u Zaječaru ponovo je odabran za mesto rada i pokazne trening vežbe koje su sem već uhodanih članova kluba, privukle još mališana, koji su se pridružili radu sa trenerima OK „Timok“ Milanom Vučkovićem i Milanom Živadinovićem, koji su strpljivo objašnjavali zbog čega je baš odbojka sport koji bi trebalo da treniraju u budućnosti.

Sportski izazov se po završetku sjajnog otvorenog treninga na gradskom skveru preselio u Veliki Izvor, gde su tradicionalne igre na manifestaciji „Bašta Balkana“ prvi put ušle u program Evropske nedelje sporta. Rvanje na brvnu, bacanje bale sena preko prečke i nadvlačenje konopca okupile su veliki broj učesnika, ali i gledalaca, koji su zdušno davali podršku svojim favoritima.

Rezultat je naravno bio u drugom planu, druženje i sklapanje novih prijateljstava među učesnicima koji su bili iz raznih srpskih gradova svakako su bili prioritet, ali vredi istaći da je ekipa Kušiljeva kod Svilajnca odnela pobedu u nadvlačenju konopca, ispred boljevačkog Valakonja i domaćeg Velikog Izvora. Što se rvanja tiče trijumf je ostvario Predrag Stojiljković iz Nezavisnog sindikata policije, koji je osvojio pehar ispred dva domaća takmičara, dok je pobednik u bacanju bale sena stigao iz Vražogrnca.

Nastavak Evropske nedelje sporta sledi već u nedelju 25. septembra, kada su na rasporedu javni trening u fitnesu o 11 sati na Popovoj plaži i nastavak takmičenja u Velikom Izvoru, gde će u 13 časova biti održana i trka sa mlekarskim kantama.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame