Dragana Rašić, kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred platforme „Možemo bolje“ upitala je danas zašto se ifrastrukturni problemi nisu rešavali godinama i da li Srpska napredna stranka po starom dobrom običaju kreće sa obećanjima pred lokalne izbore. „Nadam se da ćete nam pokloniti svoje poverenje i da ćemo uspeti u nameri da ovaj grad vratimo u ruke građanima i da građani budu prvenstveno oni koji će se u najvećoj meri pitati o svom sopstvenom životu i o mestu u kome žive“.- poručila je Dragana Rašić.

Prema njenim rečima cilj današnje konferencije je predstavljanje malog dela programa platforme „Možemo bolje“ kao i predizborni uslovi u Zaječaru.

„Cilj današnje konferencije jeste predstavljanje jednog malog dela programa, ali svakako jednog važnog dela programa platforme „Možemo bolje“ i sa druge strane prokomentarisaćemo predizborne uslove jer znamo da nas za manje od 20 dana u Zaječaru čekaju lokalni izbori. Ono što definitivno vidimo, jeste da se radi užurbano na svim terenima i prostorima grada Zaječara, i to je negde neka moja impresija da se prosto jako intenzivno, jako voljno izlazi ljudima u susret u rešavanju njihovih problema, višegodišnjih, a nekih čak višedecenijskih. Kada kažem problem, mislim konkretno na infrastrukturne probleme. Moje pitanje je zašto se čitava ova priča sa rešavanjem problema infrastrukture u Zaječaru nije rešavala svih ovih godina? Nekako stičemo utisak da baš sada pred izbore, opet po starom, dobrom običaju Srpske napredne stranke kreću obećanja i dejstva, a 4 godine se na teritoriji grada Zaječara nije dešavalo ništa ili gotovo ništa“.- istakla je ona.

Kao dokaz za njene tvrdnje ona je pomenula situaciju sa otvaranjem OŠ „Hajduk Veljko“ gde je kasnilo otvaranje škole, da bi je na kraju otvorio Aleksandar Vučić lično. 

„U tom smislu, potrebe samih đaka i potrebe roditelja uopšte nisu bile nešto čime se ova gradska vlast vodila, nego su bili glasovi i politički poeni koje su želeli na taj način da sakupe. Pored „Hajduk Veljko“ škole, imate i situaciju sa ulicom Ivana Milutinovića gde su radovi prekinuti pa su ponovo započeti, ali onog trenutka kada je visoki funkcioner, ministar Momirović došao da te radove ponovo otvori. Potpuno je jasno, sigurna sam da građani Zaječara to jako dobro vide i mogu da procene šta je sada borba za njihov interes, a šta je politička borba za svaki poen i svaki glas“kazala je Dragana Rašić.

Dragana Rašić je istakla i to da njihova politička platforma i njihova politička ponuda, jeste da je platforma „Možemo bolje“ osmislila fantastičan način kako da odgovori na potrebe ljudi, i oni su to nazvali skupom malih pobeda.

„Radi se zapravo o tome da će funkcioneri koji su na vlasti, biti u stalnom kontaktu sa građanima, slušati ih i pre svega analizirati i beležiti njihove probleme. Zadatak je da za dve nedelje se obiđu sve mesne zajednice na teritoriji grada i sela, odnosno da se saslušaju ljudi i iz grada i sa sela o njihovim problemima. Da se analiziraju i da se napravi jasan detaljan plan sa vrednosnom artikulacijom kada će se koji problem rešavati u zavisnosti od mogućnosti vremenskih uslova, da li je problem veći ili manji. Na taj način, u mandatu koji traje 4 godine, moguće je rešiti 200 malih problema, odnosno ostvariti 200 malih pobeda. To je ono što je osnovna priča oko koje smo se okupili iz razloga što nam je u potpunosti jasno što možete zaključiti iz prethodne priče da se niko zapravo ne bavi potrebama ljudi, potrebama građana iz sadašnje vlasti, već da je u pitanju samolična promocija i propaganda“. kazala je ona.

Ona se nada da će građani Zaječara svoje poverenje pokloniti platformi „Možemo bolje“ i da će oni uspeti u nameri da ovaj grad vrate u ruke građanima i da građani budu prvenstveno oni koji će se u najvećoj meri pitati o svom sopstvenom životu i o mestu u kome žive.

Reklame