Foto: Glassporta.rs

Dom učenika srednjih škola u Zaječaru još jednom je pokazao da je mesto gde se odlično radi sa mladima u oblasti sporta, a najbolji pokazatelj toga su tri osvojene medalje na 26. Republičkoj sportskoj Domijadi. Državno takmičenje domova učenika srednjih škola održano je u Subotici, a zaječarskom Domu pripala su odličja u stonom tenisu i košarci, piše Glassporta.rs.

Stonoteniska muška ekipa bila je dominantna i apsolutno zasluženo osvojila 1. mesto i pobednički pehar, dok je srebrnu medalju posle osvojenog 2. mesta u pojedinačnoj konkurenciji osvojio Matija Panić. Čestitke zaslužuje i Ivana Orčić Gliguroska koja je kao vaspitač bila zadužena za stoni tenis.

Treća medalja delo je sjajnih košarkašica Doma učenika u Zaječaru, koje su stale tek na poslednjem stepeniku u finalu i na taj način osvojile srebrno odličje. Vaspitač i profesor fizičkog vaspitanja Milan Veljković predvodio je na pravi način talentovanu zaječarsku ekipu i doneo još jednu medalju Domu učenika u Zaječaru.

Dom učenika u Zaječaru nadmetao se na Republičkoj Domijadi u Subotici i u muškoj košarci, ženskoj odbojci i u streljaštvu. Vredi istaći činjenicu da je školska godina za nama bila izuzetno uspešna za zaječarski Dom, što je krunisano i odlično organizovanom 27. Domijadom regiona jugoistočne Srbije u gradu na Timoku, koja je okupila više od 400 učesnika i sa koje su najuspešniji takmičari predstavljali ovaj deo Srbije u završnici sportskih susreta Domova učenika srednjih škola.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame