Danas su se saopštenjem oglasili i iz pokreta Dosta je bilo, povodom pravnosnažne presude za nasilje u porodici predsednika SNS-a u Zaječaru i pomoćnika gradonačelnika Zaječara, Milana Stankovića.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Danas je na portalima u Srbiji objavljena vest da je pomoćnik gradonačelnika Zaječara osuđen za krivično delo nasilja u porodici i opet se danas po ko zna koji put cela Srbija zgrozila na to ko su ljudi koji upravljaju našim gradom.

GrO Dosta je bilo Zaječar zahteva od gradonačelnika Boška Ničića da odmah, bez bilo kakvog odlaganja razreši funkcije pomoćnika gradonačelnika Milana Stankovića, sada već osuđenog nasilnika. I previše je sramote koju su Zaječarci do sada morali da trpe jer je, podsećamo, i sam gradonačelnik osuđenik za zloupotrebu položaja. Lica osuđena za nasilje i zloupotrebe ne smeju da imaju bilo koju funkciju u gradu.

Podsećamo i da je Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika i prvi čovek SNS-a u Zaječaru, da je u mnogim odborima u ustanovama i preduzećima i na čelu komisije za rodnu ravnopravnost što je direktan šamar svakom razumnom Zaječarcu. Ne možemo da zahtevamo da ne bude prvi čovek SNS, jer se uklapa u milje funkcionera Srpske napredne stranke , ali sa svih javnih funkcija koje obavlja mora biti odmah razrešen.

Činjenica je da gradonačelnik kao svoje pomoćnike i saradnike voli da postavlja osobe protiv kojih se vode krivični postupci za zloupotrebe javnih nabavki i primanje mita i osobe kojima je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila sukob interesa u javnim nabavkama…

DJB očekuje momentalnu smenu pravnosnažno osuđenog pomoćnika Stankovića sa svih funkcija koje vrši u gradu i opet ukazuje Srpskoj naprednoj stranci da njeni funkcioneri pravosnažno osuđeni za dela korupcije, zloupotreba i nasilja ne smeju biti na javnim funkcijama nigde, pa ni u Zaječaru“.- kaže se u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Reklame