Reklame

Iz budžeta Zaječara za tri godine sportsko automobilsko udruženje “ AS“ iz Zaječara, registrovano na adresi Hajduk Veljkova 5, dobilo neverovatnih 32.856.000 dinara ili skoro 280.000 evra, kaže se u saopštenju DJB-a u Zaječaru.

Kako oni navode, ovo Udruženje već tri godine novac dobija po dva osnova – kao organizacija u oblasti sporta od posebnog značaja za naš grad dok veći deo novca dobija za programe koji podstiču i stvaraju uslove za sportsku rekreaciju građana, žena, dece i osoba sa invaliditetom.

„GO „Dosta je bilo“ Zaječar postavlja pitanje oima koji su na vlasti i koji određuju ko će i koliko novca dobiti iz gradskog budžeta, koliko je rekreacija svih građana Zaječara, a posebno rekreacija najosetljivijih grupa unapređena milionima koji su završili u Udruženju AS?“ navode iz DJB-a.

Prema njihovim rečima građani Zaječara poređenja radi treba da znaju da je Zaječarski savez za školski sport u raspodeli novca dobio za 2022 godinu 2.500.000 dinara a sva ostala udruženja na ime projekata za unapređenje sporta dobila su zajedno 1.300.000 dinara.

„Fantomsko udruženje kojeg nema na adresi iz APRa, dobiće 2022 ni manje ni više 12.210.000 ili više od 100.000 evra!“ističu oni.

Gradska vlast godinama unazad ispumpava novac na ovaj način i umesto egzistencijalnih pitanja Zaječaraca finansira partokratiju kroz burazerske firme i ovakva Udruženja. Svi Ugovori će, kada DJB bude u prilici da vrši vlast u ime građana, biti predmet istrage nezavisnih pravosudni organa, a sva lica odgovorna za zloupotrebe, korupciju i kriminal snosiće odgovornost, kaže se u saopštenju DJB-a.