Foto: Glas sporta

Pod sloganom “Sportom se bavimo mi i srećni smo svi” u vrtićima Predškolske ustanove “Đulići” realizovan je sportski dan u okviru “Dečje nedelje”, koja je počela u ponedeljak 5. oktobra i trajaće do nedelje 11. oktobra.

Bilo je što se kaže za svakoga po nešto, a uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara i sportskih udruženja, svaki zaječarski vrtić, imao je barem po jednu sportsku aktivnost na programu, prenosi Glas sporta.

Tako je recimo vrtić “Svitac”, koji se nalazi u naselju “Popova plaža” uz pomoć Sportskog saveza organizovao sportske poligone za decu pripremnih grupa, dok su se ostali mališani upoznali sa osnovama tenisa i fudbala. Kroz poligone su ih vodili Ljiljana Subić i Miloš Bogdanović, tenis im je približio Dario Petković iz Teniskog kluba “AS Timok”, dok ih je osnovama fudbala podučavao Srđan Ljubisavljević.

Vrtić “Maslačak” ugostio je odbojkaški deo programa, koji je vodio profesor fizičkog Milan Jovanović, ispred Omladinskog odbojkaškog kluba “Zaječar”.Tenis su vežbali sa Nađom Cvetković, dok im je gimnastičke vežbe pokazala Iva Planić iz Gimnastičkog kluba “Zaječar”.

U “Ljiljanu” su realizaciju sportskih aktivnosti pomogli Miloš Bogdanović iz Školice sporta “TIM” i Iva Maletić, najuspešnija zaječarska atletičarka iz AK “Mladost” i juniorska šampionka Srbije na 800 metara.

Deci i vaspitačima u vrtiću “Đurđevak” podršku su pružili košarkaški trener Milan Veljković, koji im je približio igru pod obručima i Dragana Jovanović, fizioterapeut.

Vrtić “Zdravac” imao je sportsku video prezentaciju, koju su deci poslali profesori fizičkog vaspitanja Tamara Nikolić i Miloš Bogdanović, dok je vrtić “Plamenak” imao pravu pravcatu fudbalsku utakmicu, koju je organizovao jedan od roditelja, inače fudbaler Marko Nikić.

Za najmlađe mališane organizovana je trka beba, a direktorka Predškolske ustanove “Đulići”, Tanja Jovanović, zahvalila se svima koji su uzeli učešće u realizaciji sportskog dana i istakla da je čitav program odrađen u skladu sa merama propisanim od strane kriznog štaba i Ministarstava prosvete i zdravlja.

Mnogo me veseli kad se sreća deli je moto “Dečje nedelje” u Srbiji, a nema sumnje da su zaječarski vrtići poslali pravu poruku i sliku iz grada na Timoku.

Izvor: Glas sporta