Foto: Glas sporta

Odbojkašice Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pobednice su gradskog takmičenja u odbojci učenica osnovnih škola sa teritorije grada Zaječara. Učenici Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ odbranili su domaći teren i osvojili prvo mesto na gradskom takmičenju u odbojci, pošto su u finalu slavili protiv ekipe Osnovne škole „Desanka Maksimović“ rezultatom 2:0 u setovima.

Izabranice profesorke Dragane Stevanović su u finalu savladale ekipu Osnovne škole „Đura Jakšić“ rezultatom 2:0.

Foto: Glas sporta

Do finala su stigle nakon pobede nad OŠ „Ljuba Nešić“, dok je u drugom polufinalu OŠ „Đura Jakšić“ savladala posle velike borbe protiv ekipu OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ sa 2:1.

Istog dana, kada i devojčice, snage su na parketu nove sale OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ odmerili i dečaci.

Izabranici profesora Slobodana Ristića su se na taj način pridružili učenicama OŠ „Desanka Maksimović“, koje su bile najbolje u ženskoj konkurenciji.

Foto: Glas sporta

Pobednici gradskog takmičenja koje je organizovao Zaječarski savez za školski sport u saradnji sa Sportskim savezom grada na Timoku, obezbedili su učešće na Okružnom takmičenju, koje će pored zaječarskih ekipa, okupiti i najbolje školske ekipe iz Knjaževca, Boljevca i Sokobanje.

Takmičenje je održano u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“, u organizaciji Zaječarskog saveza za školski sport uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara.

Izvor: Glas Zaječara, Glas sporta