Trećina testiranih pozitivna na virus u Majdanpeku i Negotinu gde kovid ambulanta radi u dve smene. Minulog vikenda u Majdnapeku 11 novoinficiranih, u Kladovu 67, a od petka do nedelje u Negotinu registrovana 83 nova slučaja inficiranja korona virusom.

Mada je u dane vikenda bilo manje posla u kovid ambulantama i testiranja, broj kovid obolelih u Majdanpeku i dalje raste.

Od 6. januara do juče korona virusom su inficirane 273 osobe i uglavnom se radi o lakšoj kliničkoj slici koja ne zahteva hospitalizaciju.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek na lečenju u tercijarnim kovid bolnicama je sedam pacijenata iz Majdanpeka.

Od 181 kovid bolesnika, 11 su zdravstveni radnici, a nešto više nego prošle nedelje je obolele dece. Među kovid bolesnicima je 21 dete uzrasta do 17 godina.

U protekla 72 časa u negotinskoj opštini virus korona registrovan je kod 83 osobe, što čini 30,5 procenata testiranih in a teritoriji ove opštine je 337 kovid bolesnika, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Negotin.

Prisustvo virusa potvrđeno je kod šestoro dece, uzrasta od jedne do 13 godina.

Kovid ambulanta u Zdravstvenom centru Negotin zbog povećanog broja pregleda, u protekla tri dana obavljena su 192 pregleda, od prošle nedelje radi od 7 do 22 časa.

Na kovid odeljenjima zbrinuta su 27 pacijenata sa upalom pluća, a njih 15 je na kiseoničkoj potpori.

Tokom minula tri dana hospitalizovano je 11 novih bolesnika, dva pacijenta su transportovana u kovid bolnicu u Kruševcu, a dva bolesnika preminula su od posledica virusa.

Još 67 osoba inficirano je korona virusom u opštini Kladovo u kojoj su prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra 273 osobe obolele od kovida.

Nadležni kažu da je za tri nedelje januara prisustvo virusa potvrđeno kod 417 pacijenata.

Izvor: Danas

Reklame