printscreen/youtube.com/Samir Aslani

Na gradskom bazenu u Zaječaru, 10. jula biće održane igre na vodi – „City Games“ karavan sa početkom u 19. sati i 30 minuta.

U jubilarnoj desetoj sezoni, nakon održanih 304 igara, očekuje nas pravi spektakl na vodi na gradskom bazenu u Zaječaru od 19:30h.

Ova manifestacija kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče.

Igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare, ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

Igre se baziraju na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: vodena alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka…Ukupno je 13 različitih disciplina.

„Pozivamo sve sugrađane da svojim prisustvom i žestokim navijanjem pomognu svom timu da dođe do pobede“, kaže se u saopštenju.

Nakon kvalifikacija u Zaječaru, City Games caravan nastavlja takmičenja u Loznici, Subotici, Vrbasu, Inđiji, Somboru i Čačku, gde će biti održano veliko finale za Srbiju. Šampion Srbije predstavljaće našu zemlju na velikom Međunarodnom takmičenju 2020. godine u Sloveniji.

Izvor: zajecar.info