Foto: screenshot n1

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da će sednica Kriznog štaba Vlade za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 biti održana najverovatnije sutra i najavila oštrije mere, objavio je portal N1.

Objasnila je da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo u Kriznom štabu.

„Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić, ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost“ rekla je Brnabić.

Dodala je da će insistirati da se svi koncerti otkažu i da je začudjena što se, dok je stanje teško, organizuju koncerti u Beogradu i najavila razgovor s predstavnicima Grada Beograda „da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu“.

Organizovanje takvih skupova je „suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni dogadjaj“, kazala je Brnabić povodom informacija da će „Kombank dvorana“ u Beogradu biti kažnjena jer je organizacijom koncerta rok-grupe „Crvena jabuka“ prekršila epidemiološke mere.

Premijerka je novinarima u Indjiji rekla i da Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije jer bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

Izvor: Beta

Reklame