Foto: Saša Trifunović
Reklame

Broj aktivno zaraženih na teritoriji grada Bora je u padu, s obzirom da je sve više izlečenih u odnosu na nove slučajeve inficiranja korona virusom.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su registrovana tri nova slučaja, kao i da su se od virusa korona oporavile 23 osobe i da je na teritoriji grada 231 aktivni slučaj virusne infekcije.

Od 52 hospitalizovana pacijenta na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice na virus je pozitivno 50. Juče je u kovid ambulanti obavljeno 24 prva i 23 kontrolna pregleda, a 47 pacijenata pregledano je na prijemnim bolničkim odeljenjima.

Na osnovu rezultata testova koji su dostavljeni kladovskom Zdravstvenom centru prisustvo virusa potvrđeno je kod dve osobe, od virusne infekcije oporavile su se takođe dve osobe  u opštini Kladovo su aktivno pozitivna 43 pacijenta. Do sada su u kladovskoj opštini zaražene 1703 osobe, izlečeno je 1590, a od posledica korona virusa preminulo je 70 pacijenata.

U Negotinu je prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra, u protekla 24 sata testirano 48 osoba i na virus su pozitivne četiri starosti od 45 do 80 godina. U isto vreme u kovid ambilanti evidentirano je deset prvih i 30 kontrolnih pregleda.

Juče su na kovid odeljenjima zbrinuta dva pacijenta, jedan bolesnik je transportovan u kovid bolnicu Batajnica, jedan otpušten na kućno lečenje i u negotinskoj bolnici su hospitalizovana 23 pacijenta.

Tokom prošlog meseca registrovano je 285 slučajeva zaražavanja, od početka maja kod 21 osobe je potvrđen korona virus, a od početka epidemije virusom su inficirane 2502 osobe.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek juče je od 41 testirane osobe na virus bilo pozitivno sedam, jedan bolesnik je izlečen, a u kovid ambulantama obavljeno je pet prvih i 45 kontrolnih pregleda.

Od 70 aktivno pozitivnih trenutno je van Majdanpeka hospitalizovano 13 pacijenata, a na kućnom lečenju je jedan bolesnik. U izolaciji je 101 osoba.

Od početka epidemije korona virusom je zaraženo 1347 osoba, do sada je izlečeno 1233 bolesnika, a od posledica virusa preminula su 44 pacijenta.

Izvor: Danas