Foto: Saša Trifunović
Reklame

Prema izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra preminula su dva pacijenta od posledica korona virusa, evidentirane su dve novoinficirane osobe, jedan bolesnik je izlečen, pa su aktivno pozitivna 43 bolesnika. Od početka epidemije korona virusom je zaraženo 1.706 osoba, do sada je izlečeno 1.591, a od posledica virusne infekcije preminula su 72 pacijenta.

U Boru je prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara broj novozaraženih i oporavljenih gotovo izjednačen. Kako je saopštio gradski Štab za vanredme situacije na korona virus pozitivne su 22 osobe, izlečeno je 25 bolesnika i na teritoriji grada je 228 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima zbrinuto 47 bolesnika od kojih je 45 pozitivno na virus. U kovid ambulanti je juče pregledan 21 pacijent sa potencijalnim simptomima virusa, obavljeno je 25 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 37 pacijenata.

U poslednja 24 sata od 44 testiranih, kod osam je potvrđeno prisustvo korona virusa čime se broj zaraženih od poečtka ovog meseca uvećao na 29. Na kovid odeljenjima bolnice u Negotinu od hospitalizovanih 25 pacijenata sa upalom pluća, na kiseoniku je 19, jedan bolesnik je transportovan u kovid bolnicu u Kruševac, pet je primljeno u negotinsku bolnicu, a jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje. U kovid ambulanti je obavljeno 23 prva i 18 kontrolnih pregleda, dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljen pregled 13 dece predškolskog i školskog uzrasta.

Broj aktivno pozitivnih u majdanpečkoj opštini je u padu, jer je sve više izlečenih u odnosu na novozaražene. Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek juče je od 40 testiranih samo jedna osoba bila pozitivna na korona virus, a izlečeno je 12. Čeka se 16 rezultata. Od 59 aktivno pozitivnih u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 11 pacijenata, a na kućnom lečenju nakon otpusta su tri bolesnika.Više od polovine aktivno pozitivnih – 30 je iz Majdanpeka, iz Donjeg Milanovca i pripadajućih sela 14, iz Rudne Glave 13 i iz Leskova su dva pacijenta aktivno zaražena korona virusom.

Izvor: Danas