Foto: Pixabay
Reklame

U Boru je broj aktivnih slučajeva virusne infekcije u porastu. Danas ih je 367, budući da je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje evidentiran 41 novozaraženi, a da se oporavilo 23 bolesnika.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da je na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice  hospitalizovano  38 bolesnika, od kojih su 33 pozitivna na virus.

Prvi pregled je juče u kovid ambulanti „Rudar“ imalo 39 pacijenata, obavljena su 23 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 47 pacijenata.

Prema podacima negotinskog Zdravstvenog centra Negotin u poslednja 24 časa, od 62 obrađena testa  pozitivan nalaz na koronavirus registrovan je 25,8 procenata  testiranih.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 16 osoba starosti od 15 do 82 godine.

Pres služba opštine Negotin objavila je da su u negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima na lečenju 42 pacijenta sa bronhopneumonijom i da je njih 15 na kiseoničkoj podršci.

Juče je devet bolesnika otpušteno na kućno lečenje, jedan pacijent je preminuo, a hospitalizovana su dva.

Jedan bolesnik je juče transportovan u kovid bolnicu u Kruševcu.

U kovid ambulanti u negotinu je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 38 prvih i 24 kontrolna pregleda, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti osam prvih i tri kontrolna pregleda.

U kladovskoj opštini je broj oporavljenih veći od broja novozaraženih, pa je smanjen i broj aktivno pozitivnih.

Naime, na osnovu rezultata testova koji su  dostavljeni Zdravstvenom centru Kladovo, virus korona potvrđen je kod jedne osobe, a kako se od virusne infekcije oporavilo devet bolesnika, sada su aktivno pozitivna 52 bolesnika.

Od početka epidemije do sada je u opštini Kladovo inficirano 1548 osoba, oporavila su  se 1434 i  od posledica virusa preminula  62 pacijenata.

U poslednja 24 sata u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano je 46 osoba i kod osam je potvrđeno prisustvo virusa, dok su tri osobe  izlečene. Od 83 aktivno pozitivne osobe u tercijarnim ustanovama je hospitalizovano osam pacijenata.

Najveći broj inficiranih virusom je iz Majdanpeka – 56, iz Donjeg Milanovca i2 okolnih sela je 16, Rudne Glave 10 i Jasikova jedan bolesnik. U izolaciji je 156 osoba.

Izvor: Danas