Foto: Pixabay
Reklame

Minulog vikenda u opštini Kladovo, na osnovu rezultata testova, evidentirano je još 11 slučajeva zaraze korona virusom, od virusne infekcije se oporavilo sedam bolesnika, pa je aktivno pozitivno 60 osoba.

U proteklih godinu dana u kladovskoj opštini je zaražena 1571 osoba, do sada se oporavilo 1447 bolesnika, a od posledice virusne infekcije preminula su 64 pacijenta.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, u poslednja 72 časa, od 158 obrađenih testova, pozitivan nalaz je registrovan kod 57 osoba starosti od godinu do 87 godina, objavljeno je na sajtu Opštine Negotin.

U isto vreme obavljeno je 87 prvih i 67 kontrolnih pregleda u kovid ambulanti, dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti za dva dana pregledano 25 pacijenata, 16 prvih i devet kontrolnih pregleda, a četvoro dece starosti od jedne do 17 godina pozitivno je na virus.

U negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima na lečenju je 39 pacijenata i njih 11 je na kiseoničkoj podršci.

Proteklog vikenda 12 pacijenata je otpušteno na kućno lečenje i isto toliko je hospitalizovano, a četiri bolesnika su preminula.

U kruševačku kovid bolnicu na dalje lečenje upućena su četiri, a jedan pacijent je trasportovan u Bolnicu za pluće bolesti „Ozren“ u Sokobanji.Prisustvo korona virusa je od početka marta evidentirano kod 694 osobe.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u Boru evidentirano devet novoinficiranih, oporavilo se devet osoba pa su na teritoriji grada Bora sada  aktivno zaražene 372 osobe.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima od 49 bolesnika na lečenju, 44 pacijenta pozitivna su na virus.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantu “Rudar” na prvi pregled javilo se 35 pacijenata, obavljeno je 25 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 56 pacijenata.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja juče je od devet testiranih, pozitivan nalaz imalo dva pacijenta, s obzirom da je izlečeno šest osoba, broj aktivno pozitivnih pao je ispod sto i sada ih je 98.

U tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka na lečenju je deset bolesnika, a na kućnom lečenju nakon otpusta osam. Više od polovine aktivno zaraženih je iz Majdanpeka – 58, u Donjem Milanovcu 26, u Rudnoj Glavi 12, a u Jasikovu i Vlaolu po jedna osoba je inficirana korona virusom.

Izvor: danas