Foto: Pixabay
Reklame

Mada bolji nego prethodnih dana u Boru je i dalje razlika između novoobolelih i izlečenih u korist novih slučajeva zaražavanja korona virusom.

Kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije zabeleženo je devet novih slučajeva korona virusa, oporavilo se 13 bolesnika i na teritoriji grada je sada 340 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Opštoj bolnici je na kovid odeljenju na lečenju je 47 pacijenata i samo jedan od hospitalizovanih nije pozitivan na virus.

U kovid ambulanti „Rudar“ juče je obavljeno 28 prvih i 13 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 38 pacijenata.

U poslednja 72 sata pozitivne na korona virus su 82 osobe u negotinskoj opštini. Naime, kako je saopštila pres služba opštine Negotin, pozivajuži se na podatke Zdravstvenog centra Negotin, od 183 obrađena testa pozitivan nalaz je 44,8 procenata testiranih.

Novoinficirani su starosti od 2 do 86 godina. Tokom vikenda na kovid odeljenja negotinske bolnice primljeno je 13 pacijenta, šest pacijenata otpušteno je na kućno lečenje, a četiri bolesnika su preminula.

Trenutno je hospitalizovano 46 bolesnika i njih 17 je na kiseoničkoj potpori. U tercijarnim zdarvstvenim ustanovama u Kruševcu i Batajnici zbrinuto je 27 pacijenata iz opštine Negotin.

U negotinskoj kovid ambulanti u minula 72 sata obavljeno je 105 i 78 kontrolnih pregleda, a u pedijatrijskoj ambulanti 21 prvi i šest kontrolnih pregleda.

U kladovskoj opštini je na osnovu rezultata testova koji su tokom vikenda dostavljeni tamošnjem Zdravstvenom centru, korona virus je potvrđen kod još šest osoba, a kako se oporavilo pet bolesnika to je aktivno pozitivno 65 osoba.

Korona virusom su od početka epidemije u opštini Kladovo zaražene 1542 osobe, do sada se oporavilo 1419, a od posledica virusne infekcije preminulo je 58 pacijenata.

Drugi dan vikenda u majdanpečkoj opštini protekao je bez novih slučajeva inficiranja korona virusom. Nijedan od četiri juče testirana pacijenta u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek nije bio pozitivan na virus.

Izlečeno je pet bolesnika, pa je i broj aktivno zaraženih pao na 65. Zbog teže kliničke slike hospitalizovano je devet pacijenata u tercijarnim ustanovama van Majdanpeka, a u izolaciji se nalazi 127 osoba.

Izvor: Danas