Foto: Saša Trifunović
Reklame

Za Bor tradicionalni novogodišnji koncert ove godine će izostati, jer Grad Bor nije,  niti će planirati novac za organizaciju novogodišnjeg dočeka, a sredstva koja bi ove godine bila utrošena za te namene imaće bolju svrhu, rešili su i objavili gradski čelnici. 

Odlučili smo da novac za organizaciju tradicionalnog novogodišnjeg koncerta  preusmerimo onima koji zaslužuju svo naše poštovanje, a to su zdravstveni radnici u kovid sistemu. Kao stimulaciju i zahvalnost za sve ono što su uradili za naše sugrađane, grad će, u  skladu sa zakonskom regulativom, sredstva preusmeriti našim lekarima i medicinskim radnicima  koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa. To je samo mali doprinos grada za žrtvu koju  su podneli naši zdravstveni radnici i koji su svoje živote podredili svom pozivu – izjavio  je borski gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Iako će izostati novogodišnji koncert, novogodišnja atmosfera neće jer će kako navode  gradski oci grad biti okićen i rasveta upaljena,  jer je u ovim izazovnim vremenima važno da  sačuvamo optimizam i duh praznika, naglašava gradonačelnik Milikić.

Izvor: Danas