Foto: Glas sporta
Reklame

Prava revija bokserskih talenata viđena je u hali sportova na Kraljevici u nedelju 14. februara, a domaći takmičari iz Boks akademije “Zaječar”, pokazali su da na njih već treba računati kao na ozbiljne takmace za visok plasman u Ligi Jugoistočne Srbije, pres Glas sporta.

Aperkati, krošei, direkti, raznovrsni borci iz velikog broja ekipa, bilo je tu i gostujućih boksera iz Kragujevca, a sve u svemu, ostala je velika žal što je sve proteklo bez prisustva publike.

Na kraju titule najboljih su podelili Boks akademija “Zaječar” u svom premijernom nastupu na domaćem terenu i Boks klub “Vitez” iz Niša. Zaista sjajan učinak domaćih takmičara krunisan je i peharom za najboljeg boksera, koja je pripala Nikoli Milenkoviću, za sve prikazano u borbi protiv Saše Todorovića u kategoriji do 69 kilograma. Dominirao je potpuno od početka do kraja prve runde, nekoliko puta ozbiljno uzdrmao boksera iz Kragujevca, pa je na isteku runde poleteo peškir iz plavog ugla gostujućeg borca u znak predaje.

Takmičar i trener Boks akademije Zaječar, inače profesor fizičke kulture i član vatrogasno-spasilačke brigade Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru Nikola Milenković u intervjuu za “Glas sporta” nakon borbe, nije krio oduševljenje viđenim u hali sportova na Kraljevici

Izuzetan je bio i Aleksandar Milivojević u poluteškoj kategoriji do 91 kilograma, koji je potpuno nadvisio iskusnog Miloša Jankovića iz niškog “Viteza”. Mnogo više čistih udaraca, pogotovo vezanih u serijama zadao je Zaječarac Milivojević i apsolutno zasluženo odneo pobedu na poene. Borba je oduševila sve prisutne članove ekipa, kao i sudijski žiri, pa su na kraju Aca Milivojević i Janković proglašeni za najborbeniji par.

Što se mladih nada Zaječara tiče, Dušan Stevanović je zabeležio jedini poraz u konkurenciji omladinaca do 69 kilograma. Ovaj talentovani bokser, inače 17-godišnji srednjoškolac je nastupio tek drugi put u zvničnim mečevima i već je pokazao da od njega treba očekivati velike stvari. Pomalo je i sagoreo u želji, ali mora se priznati da i sudija nije reagovao na izbegavanje borbe njegovog protivnika Nikole Kostića iz Majdanpeka, što je naročito bilo vidljivo u drugoj i trećoj rundi ovog duela.

Ukupno su viđene 22 borbe, a program su otvorile devojke iz Niša, članice “Viteza”, a treba naglasiti da su Zaječarci imali još dva predstavnika u juniorskoj konkurenciji. U pitanju su Uroš Krstić, koji je u kategoriji do 70 kilograma sjajno odboksovao svoj meč protiv imenjaka Vasovića iz Majdanpeka i doneo prvu pobedu na poene domaćem timu. Nakon njega trijumf je zabeležio i Damir Sejdija, koji je u kategoriji do 60 kilograma slavio protiv Danijela Alijevskog iz Bora.

U revijalnom meču priliku da debituje dobio je još jedan domaći borac, 18-godišnji Nikola Trajković, koji je za protivnika u javnom sparingu imao Gorana Radevića iz Pirota.

Direktor i prvi trener Boks akademije “Zaječar” Boban Stojanović istakao je veliko zadovoljstvo učinkom svog tima i zahvalio Gradu Zaječaru i Sportskom savezu na razumevanju i saradnji.

“Nadam se da će ovo biti samo početak jedne nove stranice boksa ne samo u Zaječaru, već i celoj Timočkoj Krajini. U ime Boks akademije “Zaječar” zahvaljujem se i svim klubovima koji su učestvovali u sjajnom programu, videli smo dobre borbe koje vraćaju veru u plemenitu veštinu. I dalje ćemo davati sve od sebe da na pravi način predstavljamo kako naš klub, tako i grad iz koga dolazimo”, naglasio je za “Glas sporta” ovaj nekadašnji kik boks šampion Srbije, Balkana i Evrope.

Već sledećeg vikenda Boks akademiju “Zaječar” očekuje i nastup u Vrnjačkoj Banji, gde će 21. februara biti održano Prvenstvo Centralne Srbije, dok je nastavak takmičenja na programu 28. februara, kada će u Leskovcu biti održano 3. Lige Jugoistočne Srbije.

Izvor: Glas sporta