Foto: Glas sporta
Reklame

Bokserska akademija Zaječar imala je svoj debitantski nastup minulog vikenda u 1. kolu Lige Jugostočne Srbije u Nišu. Iako je zabeležena jedna pobeda uz dva remija, ne može se reći da nisu ispunjena očekivanja ovog novoformiranog bokserskog kluba.

Kako je za “Glas sporta” istakao direktor i prvi trener “Zaječara” Boban Stojanović, cilj je ispunjen.

“Pripremili smo se dobro, naši borci su ostavili sjajan utisak. Mišljenje nas u klubu je da smo prilično oštećeni u meču Ace Milivojevića, koji je svakako zaslužio pobedu, ali tek je prva borba i početak takmičenja, tako da se nećemo previše obazirati na rezultat. Mladi Stevanović je pokazao da ovaj sport u Zaječaru ima budućnost, dok je prema očekivanju Milenković dokazao da se šampionski instinkt gradi i rutinski zabeležio pobedu na premijeri”, naglasio je Stojanović.

Posle nepunih godinu dana treninga u svom prvom meču omladinac Dušan Stevanović je pokazao da je put pravog borca otvoren pred njim, u borbi gde su nijanse odlučivale, sudije su pobedu dodelile protivniku iz Prokuplja. Sa pređašnjim iskustvom iz kik boksa, u kome je zabeležio neke izuzetne rezultate, Aleksandar Milivojević je u konkurenciji seniora takođe prvi put radio boks meč, koji je na kraju proglašen za najborbeniji i najaktivniji u 1. kolu Lige. Protiv izuzetno teškog i iskusnog protivnika, Miloša Jankovića iz niškog “Viteza” u poluteškoj kategoriji do 91 kilograma, Aleksandar je pokazao da sa njim ni u “plemenitoj veštini” neće biti problema, meč je odlukom sudija izgubio, iako je za njegov ugao on bio pobednik.

Pripadnik Sektora za vanredne situacije i član Vatrogasno-spasilačke brigade iz Zaječara, prvi put u ringu bez upotrebe nogu, praćen iskustvom iz kik boksa, u boksu se oprobao i Nikola Milenković, koji je ubedljivo savladao Vojkana Miltenovića iz Bokserskog kluba “Vitez”. On je na taj način doneo prvu pobedu Bokserskoj akademiji “Zaječar” na zvaničnom takmičenju.

Predsednik Boks akademije “Zaječar” Saša Mihajlović, nije krio zadovoljstvo viđenim na premijeri u Nišu.

“Pokazali smo da se uz predan rad može mnogo i ubeđen sam da će rezultati doći. Ulažemo u budućnost, imamo izuzetan potencijal i u omladinskoj konkurenciji, gde mladi bokseri iz Zaječara rade sa školovanim trenerima, koje predvodi nekadašnji evropski kik-boks šampion Boban Stojanović. U radu mu pomažu još uvek aktuelni borac Nikola Milenković i Bojan Andrejić, inače profesori fizičkog vaspitanja. Uskoro nas očekuje i zaječarska premijera kluba i nema sumnje da će sve proteći u najboljem redu”, istakao je Mihajlović za “Glas sporta”.

Drugo kolo Lige Jugoistočne Srbije u boksu na programu je 13. februara, a kako je “Glas sporta” već najavio, domaćin takmičenja biće Boks akademija “Zaječar”. Takmičenje će biti održano u prostorijama sale za borilačke sportove u naselju “Dva brata” u Zaječaru.

Izvor: Glas sporta