Foto: Matična biblioteka "Svetozar Marković"
Reklame

Matična biblioteka „Svetozar Marković ” (Dečje odeljenje) i ove godine će organizovati Čitalačku Povelju 7 sa Značkom, za učenike od prvog do osmog razreda svih osnovnih škola od 21. februara do 3. juna 2022. godine.

Izabrana literatura koju treba pročitati biće razvrstana prema uzrastu učenika i odgovarajućeg sadržaja (pesme, priče, bajke, basne i roman).

„Učenici treba da budu članovi Biblioteke i da se za učešće za Povelju prijave (Dečje odeljenje bibloteke), gde će biti evidentirani (radi tačnog broja učesnika). Postupak provere biće pismeno ispitivanje (pitanja koja se odnose na likove, događaje i razumevanje pročitanog) u prostorijama Biblioteke – (Čitalište), 18. juna 2022. godine (subota) sa početkom u 10 časova za sve prvake, zatim 11 i 30 za drugi razred, 13 časova za treći razred, 14 i 30 za četvrti i 16 časova za peti, šesti, sedmi i osmi razred. Trajanje provere pročitanog je sat vremena. Rezultate ćemo poslati školama do 22. juna 2022. godine a osvojene Povelje i Čitalačke značke biće dostavljene svim školama kao i prošle godine do 27. juna 2022. godine. Od ove godine, osim domaćih pisaca biće zastupljena i dela stranih pisaca za decu, kao dodatna literatura (odnosi se samo na učenike petog, šestog, sedmog i osmog razreda), da bi dobili i Značku – moći će po sopstvenom interesovanju da izaberu bar jedno od više ponuđenih dela. Literatura je izabrana i pripremljena u Biblioteci. Spisak literature za sve razrede biće odštampan i dostupan na Dečjem odeljenju (uz dodatna pojašnjenja)“.- kažu iz biblioteke.

U zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije, zadržava se pravo da se izmene termini takmičenja o kojima će svi biti blagovremeno obavešteni. Za sve nedoumice i obaveštenja biblioteku možete kontaktirati na tel. 31-50-102 (tražiti Dečje odeljenje).

Reklame