Foto: Zajecar.info
Reklame

Danas su u Zaječaru nastavljeni radovi na asfaltiranju, i to u staroj Knjaževačkoj ulici u Kotlujevcu. Nakon toga gradonačelnik je obišao naselje „Ključ“ gde su u toku radovi na dečijem igralištu.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je ovom prilikom da se danas asfaltira Knjaževačka ulica u dužini od oko 300 metara. Cena radova 3.6 miliona dinara sa PDV-om.  U planu je i izgradnja mosta koji će spojiti naselja Kotlujevac i Podliv.

„Radimo staru Knjaževačku ulicu. Radimo lepezu, spoj sa Vardarskom kao i sve priključke gde su ulice propale. Danas radimo oko 300 metara, 220 tona asfalta je utrošeno, cena radova je 3 milona, dok je 3. 6 milona sa PDV-om. Čuo sam od meštana da skoro 70 godina čekaju da se reši ovaj problem. Kotlujevac je dosta odrađen u proteklih 10 do 15 godina, ali je ostalo da se sređuje još na rubnom delu. Na jesen bi trebalo da počne izgradnja mosta koji će spojiti Kotlujevac i Podliv. Gradnja će trajati od 8 do 12 meseci“kazao je Ničić. 

Nakon Knjaževačke gradonačelnik Boško Ničić obišao je radove na izgradnji dečijeg igrališta u naselju „Ključ“.

„Nastavljamo radove na sređivanju ovog malog sportskog kompleksa u ovom naselju. Pre godinu i po ili dve smo sagradili košarkaški teren i tu se održava jedan od boljih turnira. Sada imaju i teretanu za vežbanje, a sada se gradi dečije igralište koje će po kvalitetu sprava biti jedno od najlepših u gradu. Samo u zemljane radove uložili smo 2 miliona dinara, plus za 2.3 miliona obezbedili smo 7 sprava, među kojima je najveća, takozvani dvorac, ali smo dosta novca uložili u specijalnu podlogu da bi ovo igralište dobilo sertifikat“istakao je on.

Ničić je kazao i to da se pored ovog igrališta počinje izgradnja još 6 igrališta. Vrednost radova ovog igrališta je 4.3 miliona dinara, dok se ukupno u sva 6 igrališta ulaže 21.8 miliona dinara.