Foto: Glas Zaječara

Iz Ujedinjene opozicije Zaječara kažu da je hala u Kotlujevcu napravljena i otvorena pre više godina, ali da je još uvek ne koriste deca iz škole “Hajduk Veljko, kome je bila namenjena.

Uglješa Đuričković, kazao je da je hala počela da se gradi još 2010. godine, a od tada još nekoliko puta je sređivana.

“Evo 14 godina kasnije ova hala nije u upotrebi. Deca koja su išla u školu 2010. godine i kasnije, imali su priliku da vide kako se ova hala izgrađuje, renovira, i kako se opet izgrađuje, a zatim opet renovira. Sada i njihova deca imaju priliku da gledaju isto kao ono što su gledali njihovi roditelji”, kazao je Đuričković.

Prema njegovim rečima, hala ima upotrebnu dozvolu ali da deca još uvek ne mogu da je koriste iz nekog razloga.

“Gradska uprava im ne dozvoljava da je koriste”, kaže on.

Takođe, Đuričković poručuje da je hala bila namenjena deci i građanima Kotlujevca, i oni mora da je koriste, a da će Ujedinjena opozicija insistirati u narednim danima da deca dobiju halu.

Goran Kalčević istakao je da ova hala slika i prilika vlasti u Zaječaru.

“Dok se na Kraljevici napravio stadion, deca godinama ne mogu da koriste svoju halu. Vlast ne prepoznaje prioritete šta je potrebno prvo uraditi. Nije deci samo zabranjeno da koriste halu, već im je i ograničeno kretanje, pošto su postavili katanac”, poručio je Kalčević.

Miladin Krstić je kazao da je predsednik Vučić pre tri godine zvanično otvorio halu, a deca danas ne mogu da je koriste.

“Oni koji su bliski vlasti, mogu da je koriste. Pored toga kapija i drugi ulaz u školu je zaključan. Roditelji su kivni i postoji peticija gde roditelji zahtevaju da se kapija otvori i da deca koriste halu”, kazao je on i poručio:

“Ako to ne urade oni, uradićemo mi”.

Reklame