Foto: Zaječar.info

Kako portal Glas Zaječara nezvanično saznaje ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, posetiće Zaječar u ponedeljak 8.jula. Pored ministarke Zorane Mihajlović, trebalo bi da dođe i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić. Cilj njihove posete je obilazak infrastrukturnih radova kao i susresti sa predsednicima opština Zaječarskog okruga, kao i sa načelnikom okruga.

Milan Stanković, je na nedavnoj održanoj konferenciji za medije, na kojoj novinari portala Glas Zaječara nisu pozvani, najavio je dolazak ministarke Zorane Mihajlović, kao i mogući dolazak Vanje Udovičića ministra za sport i omladinu.

Grad na Timoku se uveliko sređuje za dolazak ministarke Mihajlović što potvrđuje rekonstrukcija Fruškogorske ulice, obeležavanje ulica horizontalnom signalizacijom, početak radova na sređivanju Šljivarskog puta, kao i početak rekonstrukcije puta od Brusnika do Brusničke stanice.

Pored sređivanja infrastrukture u gradu, sedište Srpske napredne stranke koje se nalazi u zgradi komiteta u Zaječaru, ofarbano je u bojama zastave Srbije, dok je na drugom delu zida napisan slogan kampanje Aleksandra Vučića „Budućnost Srbije“.

Foto: Glas Zaječara
Foto: Glas Zaječara

Ostaje nepoznato da li je komunalna policija postupila kao i 29. marta 2019. godine kada je organizator protesta „1 od 5 miliona“ u Zaječaru, Nemanja Veljković, zbog lepljenja nalepnica sa neispunjenim obećanjima gradonačelnika Boška Ničića na zgradi komiteta, kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara.

Podsećamo,tadašnja Potprеdsеdnica Vladе Rеpublikе Srbijе i ministarka građеvinе, saobraćaja i infrastrukturе u Vladi Rеpublikе Srbijе jе 6. septembra 2014. godine sa tadašnjim prеdsеdnikom Skupštinе grada Zajеčara Sašom Mirkovićеm svеčano prеsеkla crvеnu vrpcu i prеdala građanima Zajеčara na korišćеnjе rеkonstruisani dеo Ulicе Nikolе Pašića i kružni tok u samom cеntru grada.

Foto: Zaječar.info Ministarka Zorana Mihajlović i Saša Mirković

„Po komplеtnom završеtku radova, nastavlja sе rеkonstrukcija drugog dеla ulicе, svе do nasеlja Dva brata, gdе ćе takođе biti izgrađеn kružni tok. Potpuna rеkonstrukcija podrazumеva zamеnu vodovodnih cеvi, novi asfalt, urеđеnе i bеhaton pločama popločanе trotoarе, biciklističku stazu i zеlеni pojas, a potom i postavljanjе lеd rasvеtе“– obećavali su tada čelnici grada na Timoku.

Kako je urađen kružni tok i infrastruktura u centru grada posle jače kiše, pogledajte u video prilogu našeg portala od 23. juna ove godine.

Gepostet von Glas Zaječara am Montag, 17. Juni 2019

Kružni tok u naselju Dva brata nikada nije urađen, a biciklistička staza samo pravi problem u saobraćaju, pošto je biciklisti kojima je i namenjena, slabo koriste.

Evo šta je gradonačelnik Boško Ničić kazao 29. juna 2017. godine:

„Tokom 2018 godine planiramo da ispravimo ulicu Nikole Pašića, koja je samo naizgled uređena tokom prothodnih godina. Ona sada ima biciklističku stazu koje potpuno neupotrebljiva, a i sama ulica i kružni tok rađeni su bez upotrebne dozvole. Tako da će u narednoj godini biciklistička staza biti uklonjena. Na njenom mestu biće određena sekundarna kanalizaciona mreža jer se već godinama unazad 80 odsto dela kanalizacione mreže meša sa fekalnim vodama, što je totalno neprihvatljivo, a prilikom ispravljanja ulice Nikole Pašića do kružnog toka planiramo da isti i uklonimo i ponovo vratimo semaforsku signalizaciju, Jer na tom mestu prema procenama stručnjaka mesta za kružni tok nema, zbog suženosti i neprimereno uskih ulica“.

Svečano otvaranje mosta u Kotlujevcu 27. juna 2015. godine, obeležilo je žestoko negodovanje građana Zaječara koji su ovom prilikom naoružani pištaljkama zviždali i skandirali: „Lopovi“ , „Mirkoviću vrati pare“ i „Mirkoviću lopove“, tako da su planirani obilazak Sokobanjske ulice Saša Mirković i Zorana Mihajlović otkazali.

Foto: radiomagnum

Dolazak ministarke Zorane Mihajlović 28. marta 2016. godine, ostaće upamćen po praznoj sali, pozorišta u zaječaru.

Foto: zaječaronline

Početak tribine počeo je rečima Vladana Paunovića, tadašnjeg predsednika gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zaječaru ,a današnjeg načelnika okruga, rečima pohvale građanima Zaječara koji su napunili ovu salu, a da mu je žao zbog građana koji su ostali ispred.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, prilikom dolaska i tribine ministarke Zorane Mihajlović napisao je tada na svom facebook profilu sledeće reči:

„Počela izborna konvencija SNS-a u Zaječaru u sali Pozorišta ,,Zoran Radmilović (kapacitet 300 mesta) !
Gost čuvena ,,dobročiniteljka,, Zaječara, podpredsednica Vlade Srbije i SNS-a, Zorana ,,mama,, Mihajlović !

Zločinac se vratio na mesto zločina i ….otišao pop…n!

Sem podguznih muva tzv „koalicionih partnera“ u polupraznoj sali nema nijednog čestitog Zaječarca“!

BRAVO ZAJEČARE!!!

BRAVO ZAJEČARCI!!!

Gradski većnik Vujadin Milošević, na jednom od protesta repovao je pesmu pod nazivom „Svi na protest“, u kojoj je u jednom delu refren pesme posvetio i ministarki Zorani Mihajlović:

„Voliš svinjo Zoranu, ko zenicu oka, oboje mi p…… na sred kružnog toka!

Pesmu možete poslušati u linku ispod.

 

 

Reklame