Foto: Glas Zaječara Zorana Mihajlović
Reklame

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najoštrije je osudila sinoćni, kako je rekla, nasilni pokušaj upada u Skupštinu, i pozvala sve građane Beograda i Srbije da se pridržavaju i da poštuju sve mere koje je Кrizni štab doneo u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa. Upad u Skupštinu Srbije osudila je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, piše Insajder.

„Pozivam sve građane da ne pribegavaju bilo kakvom nasilju. Nošenje maski, poštovanje distance i odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje drugih jedini je način kako bismo se izborili sa razbuktalom epidemijom korone“ saopštila je Mihajlović i navela da koliko je situacija ozbiljna najviše govori podatak da su gotovo sve bolnice u Beogradu, kao i u drugim gradovima prepune pacijenata obolelih od korone.

Ona je navela i da svaki pokušaj političke zloupotrebe situacije sa epidemojom neće biti ništa drugo nego kockanje sa zdravljem građana.

„Organizovati bilo kakve političke proteste u vreme kada su nam bolnice prepune zaraženih bio bi vrhunac neodgovnosti. Oni koji pozivaju na mitinge i proteste moraće i da prihvate odgovornost za zdravlje građana koje okupljaju“, saopštila je Mihajlović.

Upad u parlament osudila i Maja Gojković

„Najoštrije osuđujem nasilni jučerašnji upad u Skupštinu Srbije. Slike divljaštva koje smo videli u Beogradu, kao i blokiranje kola hitne pomoći kada se mnogi naši građani bore sa kovidom19 su nedopustive i ni na koji način ne mogu da doprinesu očuvanju javnog zdravlja građana“, rekla je Gojkovićeva.

Navela je da dok „oni ruše Beograd, lekari i medicinske sestre bore se za živote ljudi, ulažući poslednji atom snage i rizikujući čak i svoj život“.

„Ovaj huliganski i bezobzirni čin ni ja, kao ni ogromna većina građana, ne prepoznajemo kao nešto što je u interesu Srbije“, navela je, preneto je u saopštenju Odeljenje za odnose s javnošću Skupštine Srbije.

Gojkovićeva je dodala je da inspiratori „ovakvog vandalizma pokazuju da je njihova jedina namera da izazovu haos i nerede“.

Izvor: Beta, Insajder

Reklame