foto: fira.rs
Reklame

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas su uručene značke i zahvalnice otadžbine vojnicima sa teritorije grada Zaječara kao priznanje što su dobrovoljno odslužili vojni rok u Vojsci Srbije od 2011 -2015.

Pukovnik Nenad Marković načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš je pozdravio sve prisutne: “Čast mi je da Vas pozdravim u ime svih pripadnika Regionalnog centra Ministartsva odbrane Niš, posebno u ime pripadnika Centra Ministarstva odbrane Zaječar koji danas zajedno sa gradom organizuje ceremoniju Svečanog uručenja znački i zahvalnica vojnicima koji su dobrovoljno odslužuli vojni rok od 2011. do 2015. godine”.

“Podnošenjem zahteva, do sada sa ove teritorije prijavilo se više od osam hiljada kandidata, a uspešno je vojni rok odslužilo preko četiri ipo hiljade kandidata. Trenutno na uput čeka nešto više od 460 kandidata”, naglasio je Marković.

“Vojnik je danas u Srbiji ponovo cenjen, a vojnička uniforma ponovo popularna. Podseća nas na pretke i na slavne dane naše prošlosti, ali je isto tako i obavezujuća, jer našim precima, možemo se ponositi samo ako nas se ne stide”, rekao je na svečanosti pukovnik Nenad Marković načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Svečanost je uveličao Kamerni hor Lavirint.

Izvor: fira.rs