foto: privatna arhiva facebook
Reklame

Krenulo je! Jeste, krenulo je i to onako kako samo Ničić zna-silovito. Iako ga često kritikujem, ovom prilikom moram da ga na sva usta hvalim. Sredio je ( kao niko nikad), Kraljevicu da se svi krste kad dođu, a većini se i prisere kad vide šta je od nje napravio. Ali avaj, moderni nužnici nisu još gotovi, te se u frci ljudi posluže vašarskim klozetima ili širokom prirodom.

Projekat Kraljevica je pri kraju, ovih dana će biti montirana i toplana-energana na sečku, te ćemo dobiti džabalesku grejanje, a kao iznenađenje se (za Ničićev rođendan) čuva vest da će na Kraljevici biti izgrađeni i klozeti za kučiće. Zamislite tog ekonomskog genija-kad nagrnu vlasnici sa kerovima iz okoline i Bugarske, da vrše veliku nuždu po Zaječaru. Eto nama trostruke vajde! Plati se klozetarina za gazdu ,kera i paking za bus! Predlažem, da kad mu istekne mandat, ili kad ga smene, da mu se čuva radno mesto Deda sere, leži mu to brate. To samo genijalni mozak tzv. dipl. ekonomiste, kakav je Ničić, može da smisli. To što se vama čini da je gore mnogo toga započeto, a ništa nije završeno-vi ste zlonamerni, Boškomrzitelji. Valjda više verujete Ničiću no svojim očima!
Kad je napunio bisage parama, posle Gitarijade, skoknuo je da prohladi zadnjicu i druge vitalne organe po Azurnim obalama i sličnim destinacijama. Ako ste pomislili da se je tamo, kako kakav prazilukovac, samo izležavao-puno grešite. Ležeći na pesku i gledajući lepe-mlade kupačice-pomislio je –Pa naše vlajne su mnogo lepše i zgodnije-daj da organizujemo izbor za Najlepšu vlajnu Srbije, ma šta Srbije-Balkana. Genijalna misao je pala na plodno tle njegovih bistrih saradnika. Zna se ko se bavi pitanjima kulture-glumčić Vujadin i dir. Pozorišta Đuričić. Ako vam je smešno da se pozorišta bave izborom za mis, to samo govori o vašoj neprosvećenosti. Svuda u razvijenom-kulturnom svetu izbore za mis organizuju pozorišne kuće, institucije za kulturu i mesne zajednice! Ako mi ne verujete, vi onda guglajte ili pitajte Ničića.

Pažljivo pročitah tekst poziva za prijavljivanje. Jedino ograničenje je ne ispod 16 godina. Nema veze, mogu i maloletnice, te je trend svetski! Nigde ne piše kako će se utvrđivati da li je kandidatkinja vlajna ili nije. Najlepšu će izabrati, kažu,-stručni žiri. Pitam kako se postaje stručan za vlajne? Da li je to neko ko je vlah ili je oženjen vlajnom? Da se na nekom modernom fakultetu čim prije otvori smer-dipllomirani član žirija za misice i vlajne posebno! Po toj logici Ničić bi trebalo da bude na čelu „stručnog žirija“, oženjen je vlajnom.

Ova turističko-privredna manifestacija će privući na desetine hiljada znatiželjnika i učesnica iz Bugarske i Rumunije. To će biti takav razvojni šamar za našu privredu (kao god i Gitarijada) da se Ničić sprema na nove podvige. Direktor Pozorišta, Đuričić već razrađuje programe za sledeće manifestacije: „Najlepša krava“ u Nikoličevu, „ Najlepši bik“ u Grljanu, „Najlepši berbek“ u Velikom Izvoru, (ako im puste vodu za piće), „Najlepša koza“ u Grlištu“, „Najlepša kokoška“ u Gamzigradu i „Najveće ovce“ (birači) u Zaječaru i najveća manifestacija 14.9. 2018.- „Izbor najlepšeg vlaškog zeta Balkana“. Neću da vam kažem ko je favorit. Pogodite sami.

Ako svemu tome dodamo već postojeće manifestacije, Zaječar postaje kulturni lider Balkana. Malo li je od Ničića! Još da obnovi i „Najbolju trubu Balkana“-gde će nama da bude kraj!

Ako sve to imamo a, šta će nama nemačka fabrika sa 1500 radnika, Industrijska zona zapad, novi investitori, obnova puteva do sela, treća traka do Paraćina, obnovljeni svi putevi (koje je Ničić lani obećao) po Regionu. Nema potrebe da mi putujemo. Evo, raspisao je tender za kupovinu pet novih automobila za GU. Ima se može se. Setio se da mazne neku kintu. Ako vam to smeta setite se njegovog slogana iz kampanje pred izbore lani- Da sve bude kao pre! I tada je radio ono što radi sada, a što je ponovo na vlasti i meni nije jasno, A, vama?

Pred kraj ovog, skoro jubilarnog teksta iz ove serije-90-tog, setih se da je Ničić za radnu-prijateljsku posetu Gradskovu angažovao lično-privatno telesno obezbeđenje, naravno o našem trošku. Nešto se dasa uprpao te ne sme da hoda po svojoj nahiji bez oružane pratnje. Izgleda da je stvarno postao velika zverka.

Ako vas interesuje sudbina sporednih junaka ovog serijala, evo kratkog izveštaja.

Akademik Katić otišao u Kučevo na ubrzano školovanje-Kako postati stručan član žirija za najlepšu vlajnu, a Ofsajd Miki mu služi kao potrčko, posilni-nosi mu tašnu sa užinom kad krenu na predavanja.

Na kraju krajeva, ne zamerite- Ničić nikad ne održi obećanje koje je dao, ali je zato majstor da spiska sve pare koje se nađu u našoj kasi na glupost, ali i da ih pažljivo usmeri ka pravim džepovima.

Opet molba- a, el može pevaljka Kia Kockar za prvi praznik koji naiđe?! Da učvrstimo poziciju kulturnog lidera Balkana, da mi se ne hvališu borani-em postali grad, em im pevala ta persona!

Vlado Madžoski – Timočka revija blog