foto: facebook
Reklame

Nisam bio lenj, opušteno sam predao zahtev za dobijanje sopstvene penzije, ali sam na tom papiru napisao i da penzionisanje ne znači mirovinu u pisanju.

I, tako, dok čekam penzijicu, pa da prevri kljuk od dunja, koji ću, nadam se, uspešno pretvoriti u dunjevaču od 40 stepeni, hajde, rekoh sebi-ne budi kao ovo prevrtljivo vreme- napiši i 95-tu, skoro jubilarnu, kolumnu iz ove serije.

Nego,da ja više ne baljezgam, kao neki penzioner na Skveru, hajde da vidimo koje su novosti u našem vilajetu (što bi rekao moj dobri drug Bora Faraon).

Predlažem da svi mi, građani i građanke (grada i sela), mnogo puta kažemo –Dragička!!! Najmanje deset puta. Da vidimo od čega se radi.

Prva srećna vest je da je, najzad, stigao novi automobilčić za Ničića. O našem trošku, razume se. Siva Škoda Oktavija. Ako mi ne verujete-eno je jutrom ispred njegovog stana. Izgleda da je njegov „džambaski auto za vašare i slave“ parkirao na sigurno mesto i zajašio na naš novčanik. Mrzitelji bi rekli-Ako se nabavka meri onim što je učinio za nas onda mu sleduje trotinet! Eto, jedan veliki pojedinačni problem je rešen ali su stvoreni uslovi da se reši i neki društveni problem.

Druga srećna vest je da je stigla mašinica za crtanje ulica. I, baš u pravom trenutku je (pre snega) počelo obeležavanje ulica. Ako imamo u vidu da je farba za ove rabote skupa kao Ničićev auto po kilu mase, onda je jasno da je povučen pravi potez. Sprcaćemo više stotina hiljada dinara za obeležavanje ulica, a ta boja će potrajati do posle prvih snegova i soli.

Treća sreća nam stiže sa pijace- parkinga. Sada, već legendarni parking polako se priprema (nakon deset godina-što je graditeljski rekord Ničića) za svečano otvaranje rampi. Svake večeri parking sija kao Las Vegas. Zamislite, stubovi su ofarbani u omiljenu boju Ničića (nandžarastu) a sve ostalo, ogromna površina-obojena je u, skoro, boju DS-a. E, sad ako mislite da je parking ofarban bojom za beton za masne pare, a mi prefarbani kao krelci za naše pare, možda ste i u pravu. Šta mislite-koliko košta to farbanje? O, našem trošku. Da podsetim na obećanje Ničića- godinu dana će biti besplatan parking!

Četvrta sreća stiže sa seoskih terena. Izašao Ničić iz jazbine, skinuo se sa FB (ima gomilu lažnih naloga-a niti jedan pravi) i krenuo da obilazi sela. Udvorički mediji su javili- Gradonačelnik je obišao infrastrukturne radove po tim i tim selima. Vrši se sanacija puteva! I, onda povratak na stari, dobro poznati sistem, putevi se ne mere metrima, kilometrima već kilogramima! Već su podeljene Nobelove nagrade-od srca bi ih predložio. Kažu, novinarčine, ugrađeno je deset tona asfalta i tako redom. Malo mi je krivo što Ničić nije obilazio radove kad je letos saniran put Bratujevac-GBR. Ne, nije GBR Mirkovićevo selo- on je iz DBR.

Peta sreća koja traži-dragičku-je to da su počeli sa kićenjem novogodišnje rasvete. Malo sam se bio uplašio da mi nećemo da uđemo u „zlatno doba“ AV (po Beogradu već uveliko sija to doba, sa ponekim tunelom, doduše). Izgleda da je Ničić čekao neki veliki uspeh pa da se onda krene sa slavljem.

Šesta „dragička“ je upućena za jesenju sadnju cveća po gradu. Rastrčali se radnici komunalne struke te nasadiše na hiljade novih cvetova. Čujem da su to cvetovi koji prkose zimi i mrazevima. Šta mislite koliko je zaradio? Ma, ne Ničić, on je prepošten, onaj što pravi cvetiće. Kad bi se zezali. Tu važi –„uradi ali se debelo ugradi“!

Naredna „dragička“ je, kako je lično najavio Ničić, tzv.diop. ecc., da će grad dobiti za koji mesec novi, ogromni, tržni centar, tamo kod Arsenija Spasića. Znajući njegov stav da je svejedno da li se investira u trgovinu (koja odnosi pare) , ili u proizvodnju (koja donosi mnogo više para ) onda je to još jedan veliki uspeh u najavi.

Osma „dragička“ se tiče graditeljstva. Već je Ničić stekao glas i ugled najvećeg graditelja poljskih i polu modernih klozeta u Srbiji, po Kraljevici ali je ipak obećao da će i iduće godine uporno nastaviti sa modernizacijom Zaječara i sela. Ta akcija će se zvati- „U svakoj kući po jedan novi poljski nužnik“. Priča se da će on lično svečano otvarati i puštati u rad svaki nužnik! To je gradonačelnik.

Deveta „dragička“ je za izjavu- Zablistaće meni Višnjar u punom sjaju. Video na Zapadu( dok je prodavao pljeskavice u Italiji), da se asfalt (nije ekološki) izbacuje i da se stavlja rizla, te je čvrsto rešio da nam grad i sela zablistaju rizlovani! A, to što se neki mrzitelji, građani sakupljaju po MZ i traže da im se reše stvarni komunalni problemi-stvarno su prekardašili! Sačekajte da otplatimo nove Škode (komada-pet), za njega i „elitu“, pa onda, polako, lagano. Biće neki kamion rizle i za vas.

Deseta „dragička“ je najvažnija. Na sva usta se Ničić hvali da će Zaječar i ove godine dobiti „socijalnu pomoć“ od Vlade Srbije. To su pare koje je on (a i brat blizanac-Mirković) smlatio i da ne odemo u bankrot država mora da zalegne. Eto, to je za hvalu i kokodakanje. Što si veća bitanga i upropastelj dobiješ više od države Srbije.

Mogu ovako u nedogled da teram, ali i ovo je previše. Dodaću da je novim autom Ničić išao da obiće radove na Industrijskoj zoni Zapad, koji inače nisu ni započeli, ali je već odredio mesta gde će biti napravljeni nužnici. Odatle se kreće.
Dodajem, ako ima nezadovoljnih, a postigli smo tolike „dragičke“ onda ste stvarno nezahvani.
A, ako neko pita za akademika Katića i Ofsajd Mikita-najsvežija vest- idu i kontrolišu kvalitet radova na novogodišnjoj rasveti, da ne bude fušeracije! Volonterski.
A, koja će pevaljka da peva za NG? Bugari se već spremaju da nagrnu. Kad stignu pare iz BG ima da padne i neki vo!