foto: tanjug
Reklame

Imao sam tvrdu volju da se malo okanem, odmorim, od gradskih dogodovština kao i od glavnih glumaca naše neslavne propasti, ali mi događaji to ne dopuštaju. Zato nisam bio lenj da pred odlazak na kraći neradni odmor napišem i ovaj tekst. Moralo se.

Pre par godina jedan ovdašnji mudrac reče-„Nas (misleći na Zaječar) samo čudo može da nas spase. I, to ne jedno, već više povezanih čuda, takoreći-da postanemo grad čudesa“. Prisetih se ovih reči o i to zbog dva čuda koja su se dogodila skoro istovremeno. Prvo, stvarno, čudo je uspostavljanje komunikacije mladih radio amatera sa svemirskom stanicom. Stvarno bravo, da i mi osvojimo po neki bod kao grad. Drugo čudo je po karakteru farsa i sa prvim čudom ima utoliko veze što je veza sa nebesima uspostavljena, takođe, vazdušnim putem.

Elem, da ga više ne tupim, te da pređem na stvar. Naprednjaci Zaječara su održali skup Gradskog odbora, a u povodu godine dana vlasti u Zaječaru. Ako kažete da ne umem da računam u pravu ste. SNS vlada suvereno ovim gradom već pet godina. Ova fešta je upriličena u čast godine dana preletanja Ničića i komp. u SNS. Prvo je odrađena artiljerijska (pardon –pevaljska) priprema. Ničić je, najzad, uvažio moje višemesečno kukumavčenje i doveo ne jednu, već gomilu pevaljki. Ta Balkanika je lom napravila na ovogodišnjem Eurosongu (ćerala sve pred sobom) i bio je red da im capnemo neko milionče. Da malo pomognemo beogradsku sirotinju, jer, jelte nama preliva u gradskoj kasi.

Kao što i priliči, sednici GO je prisustvovao neki Glišić iz vrha stranke ,ali je nekako falilo da se i glavni oglasi. Sećate se legende o Mojsiju, kome se je Gospod oglasio i dao mu smernice za dalji rad. E, nešto slično se je desilo i ovom, istorijskom, prilikom. Putem neke mreže javio se je lično AV. Čestitao je svima, a ponajviše Ničiću sve uspehe koje su postigli od preletanja u SNS. Doduše, nismo saznali o kojim uspesima je reč, ali ako tako kaže AV, onda je samo tako i nikako drugačije. Posle čestitke stigli su i novi zadaci i planovi. Lično je AV obećao da će se raditi na razvoju grada i okolnih sela i da će tu lom biti napravljen! Kao i do sada, kažem ja.

Nešto se mislim-ova sednica je održana u Kotlujevcu, a mogli su da je održe na Belom bregu. Stariji pamte da je jedna istorijska sednica održana 1941. godine u jednoj vinogradarskoj kući na Belom bregu i da je nakon toga planuo ustanak, te smo posle skoro pet godina isterali Nemce. Ovo bi bila druga istorijska sednica i mi bi svakako još brže ušli u „zlatno doba“ i ostali tako do kraja.

Ako se malo manem zajebavancije sa ovim slučajem, zaključujem sledeće. AV već godinama ne dolazi u Zaječar. To pokazuje na kom mestu je Zaječar na skali prioriteta ove naše vlasti. Mi smo negde pri dnu bunara. Daju po neki miliončić da ne odemo u stečaj, da se ne udavimo, ali bajke o Industrijskoj zoni Zapad (kako to ponosito zvuči!), ostaju i dalje bajke. Već me mrzi da ponavljam šta je sve obećano a ništa nije ispunjeno. Nadam se, da i vi pravite spisak obećano-ispunjeno, te da saldo uradite pred sledeće izbore. Tada je to bitno, zbog nas. Ako je uspeh to što je ofarbana ograda mosta kod „Kopaonika“ u nandžarastu boju-e, onda i ja čestitam.

Gitarijada je skoro tu, a bageri i dalje riju zemlju po Kraljevici. Gradonačelnik je sa ponosom pokazao nekoliko klozeta kojim je ukrasio Kraljevicu i humke koje se prave. Pokušao sam da ukapiram šta će nama sva ta budalaština kad imamo stadion koji je u vlasništvu grada, ali se prisetim da se ovce šišaju ne što nam je mnogo vruće već što Ničiću trebaju šuške. Ako ih baš ne mrzi mnogo, organi gonjenja bi mogli malo da priprate tokove novca. Kažu ekonomski forenzičari da to nije mnogo teška rabota. Bilo bi tu posla i za Genčićevu vilu i druge organe pre nje.

Jeste da je sada vrućina ali domaćini baš tada misle na dolazeću zimu. Sećate se Ničićevog obećanja da će na Kraljevici(!) biti napravljena nova toplana na sečku! Ej! Još je i opozicione prvake napravio na budale-kao eto, oni nemaju pojma šta je to. To će biti ekološko čudo, grejanje, pa skoro, fraj. Oni će po malo da sklanjaju granjevinu sa Kraljevice i em šuma će da buja, em se mi grejemo. I, šta mislite šta se tu događa? Reče mi jedan stučnjak-da se poseče cela Kraljevica, svo drveće, ne bi bilo dovoljno materijala za jednu sezonu, a posle? Neka ga sad pitaju šta je sa tim planom, da čujemo kako stoje stvari.

Uporno sam pokušavao da uočim gde je sedeo akademik Danilo Katić na toj istorijskoj sednici GO, svi znamo da je to gromada od čoveka ali izgleda da je i dalje u ilegali i da uvežbava za Gitarijadu i duduk i svirajku a u isto vreme Ofset Miki mu pravi novi instrument kojim će šokirati žiri i publiku na Gitarijadi.

Šta još da vam kažem kad je sve obećao Ničić. I, ako vas ovih dana skovitla neki komarac- vi mu se povišenim tonom obratite- slušaj bre ti, da se nisi usudio da me gricneš, ti si likvidiran od strane naprednjačke vlasti grada Zaječara na čelu sa premudrim, prepametnim i prepoštenim Boškom Ničićem! Molim vas da mi javite kako uspeva ova pretnja komarcima, da je posle primenimo i na velike komarce.

Izvor: timočka revija