foto: timocka revija

Loše vreme, em pokvari Gitarijadu, ali i moj neradni odmor na jednom moru u jednoj zemlji. Kad shvatismo da nema ništa od morskih uživancija spakovasmo pinkle i nazad za Zaječar. Taman stigosmo na vreme da i ja posvedočim istoriji o trijumfu Ničića u doba Gitarijade.

Pre nego što krenem u detaljisanje i neizbežno tupljenje na ovu temu, moram da ispravim jednu brljotinu koju sam nenamerno napravio u prethodnom tekstu, a u neposrednoj je vezii sa Gitarijadom. Elem, još dok sam bio na odmoru, pozvao me je putem vibera Tata Bane, sav zajapuren i skoro ljut. Za neupućene- Tata Bane je jedan od osnivača rok grupe „Zlatni prsti“ i finansijski frontmen grupe. Tako je bio brižan oko članova svojih, da je dobio nadimak Tata. Nisu pogrešili prstići i evo i ja da se ispravim, kad Tata kaže! Opriča meni da je on glavni osnivač Gitarijade i da je organizovao prvih sedam svirki i da je, dok su bili u vojsci Moša i on, Gitarijadu jednom organizovao čuveni Voja. Svirke su organizovane u Domu JNA. Tek nakon osme Gitarijade SSO (Savez socijalističke omladine) je preuzima. Tu se pojavljuje i Kosta Čauš sa Domom omladine. Tako je meni u brk i telefon ispričao Tata Bane, te vam ja prenosim tu priču, uz blago izvinjenje, ipak je i Moša gromada Gitarijade i muzičke scene u Zaječaru i Srbiji.

Ove informacije vam kazujem kao istinite, bez provere. Neka ostane zapisano kako je nastao zaječarski brend, kao što treba da se zapiše da su te gitarijade bile najpoštenije. Napravljene su da se raja malo razonodi, ali i da organizatori zarade koju kintu. Nisu se kačili na budžet grada. Dođeš na bitetarnicu-kupiš kartu, đuskaš i odeš kući. Ovi danas su preterali sve mere. Ničić je prvo drpisao lovu sa pevaljkama, ali odkad mu ga nema Brat Blizanac prešao je na Gitarijadu. Skapirao je da se tu muzu dve krave. Prva je budžet grada, a druga kase sponzora. Mašala! Zato se ne naplaćuje ulaz, da ga naplaćuju ne bi bilo posetilaca i dogodine nema muže. Jednom rečju ovaj koncept i krađa preko Gitarijade će je i uništiti. Ova priča da su najbitniji poznati pevači i grupe, da su oni magnet za posetioce će uništiti „ovu najstariju rok svirku“.

Kako god bilo i dalje organizatori lažu o broju posetilaca, posebno onih iz dalekih krajeva i država. Istini za volju, najveći lažov je bio Saša Mirković koji je ustvrdio ja je na jednoj od Gitarijada bilo za tri dana 300 hiljada posetilaca! Malo morgen! Prati ga Ničić sa ciframa oko sto hiljada a istina je sasvim drugačija. Prvog dana je bilo oko hiljadu prisutnih, drugog malo više, a tek trećeg dana je bilo oko 10 hiljada gledalaca. Ko ne veruje neka izmetri „tor“ koji je napravljen za gledaoce ispred bine i neka pita policajce koliko ljudi staje na 1kv metar, te će mu sve biti jasno. Zaječar je za velike svirke i desetine hiljade posetilaca isuviše mali, nejak grad. Nedostaje sve, od hotela, parkinga, sale za posetioce… Pošteni političari bi Gitarijadu prepustili muzičarima, makli prste od nje, ali ovi koji „nas vode“ u Gitarijadi vide sjajan izvor za krađu naših para. Deluje suludo, ali se valja zapitati šta rade organi kojima je zadatak da hapse lopove. Ne, oni ih ne hapse – oni ih obezbeđuju! Bravo za organe!

Osokoljen „uspešnom“ organizaciom Gitarijade Ničić, saznajem od „krtice“ iz njegovog okruženja, ozbiljno razmatra organizovanje izbora za mis južne Srbije ili tako nekako. Možda će birati i najlepšu članicu SNS, ništa nije isključeno. Skoncentrisao se čovek na rešavanje gorućih, najtežih problema grada i sela i ne popušta. Sva je sreća da nas, ipak, zaobilazi nevreme koje je poharalo grdne gradove i polja po Srbiji, inače obrali bi zelen bostan sa takvim gradonačelnikom i ekipom.

Kad prođu „Dani igara“ (Gitarijada i raznorazne seoske manifestacije), dođemo do pitanja- A, šta je sa onim od čega se živi? Gde su nove fabrike, Industrijska zona zapad? Gde su novi kilometri puteva. Objaviše pre par dana-auto put do Paraćina! To Mihajlovićka laže sve nas godinama. Da bi se napravio auto put od 8o km, preba prvo idejni projekat, otkup zemlje, glavni projekat, dozvole-pare. A svega toga nema. Valjda ćemo naučiti političare da se manu laganja, nos će im biti veći nego u Pinokia. Da probaju da ne lažu, već da nešto i urade.

Ako vas čudi naslov –A klozeti skoro gotovi-deo odgovora je u prethodnim rečenicama. Imamo takvo vođstvo da ne možemo da se ljudski olakšamo-započeli klozete na Kraljevici i nisu uspeli da ih završe, te je „olakšavanje“ vršeno u prenosnim toaletima. A, ko je koristio takve objekte zna šta je smrad i muka. E, to su vam naši političari, a Ničić ih predvodi! Dela mu smrde na nečoveštvo, lopovluk i, da prostite-na teško sranje!

Klozeti će biti završeni za sledeću sezonu- akademik Danilo Katić će lično uvesti osvetljenje, a Ofset Miki će raditi podzemne radove.

Do sledećeg sranja.

Nagradno pitanje-gde će biti organizovana sledeća pljačka budžeta Zaječara? Naših para.

Izvor: Timocka revija