Foto: printscreen youtube n1 novi dan

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da je našao infektologa koji bi radio u privremenoj bolnici u Šapcu ali da o tome nije uspeo da obavesti ministra zdravlja Zlatibora Lončara jer se ne javlja na telefon.

„Uspeo sam da pronadjem infektologa i hteo sam o tome da obavestim ministra, zvao sam ga i poslao mu nekoliko poruka, medjutim od ministra ni traga ni glasa“, rekao  je Zelenović na konferenciji za novinare, koji je i komandat lokalnog Štaba za vanredne situacije.

On je istakao da nije dobio nikakav zvanični odgovor na pismo koje je u ponedeljak poslao tražeći od Lončara i premijerke Ane Brnabić da se otvori privremena bolnica u Šapcu za smeštaj pacijenta sa lakšim simptomima infekcije korona virusom.

„Izjava ministra Lončara na konferenciji za medije da je za privremenu bolnicu u Šapcu potreban infektolog nije u skladu sa upustvom šabačkog Zavoda za javno zdravlje. Iako ne treba infektolog, ja sam uspeo da ga nadjem i hteo sam o tome da razgovaram sa ministrom“, naveo je Zelenović i dodao da je na Sajmu danas 23 pacijenta iz Šapca.

Zelenović je danas podsetio da ni u Opštoj bolnici u Šapcu nema infektologa zbog infekcije virusom korona, a ocenio je da bi dolaskom novog infektologa u grad mogao da se prevazidje i taj problem.

„Zvao sam ministra da ga pitam šta dalje. Kako infektolog koji nije iz Šapca nije radno angažovan u drugim službama, može da se stavi na raspolaganje gradu. Mi nemamo infektologa ni u Opštoj bolnici ‘Dr Laza K. Lazarević’ već pozajmljujemo povremeno iz Sremske Mitrovice, a mogli bismo sada to da rešimo“, rekao je Zelenović.

Pošto se ministar nije javljao na telefon, Zelenović je napisao i-mejl i načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu da urgira kod ministra da se bar javi na telefon „pa da vide šta će da kaže“.

„Nadam se da ću dobiti neki odgovor“, rekao je gradonačelnik Šapca Zelenović.

Izvor: Beta

Reklame