Pripreme za doček predsednika Republike Srbije privode se kraju. Bina je postavljena, kao i mobilni javni toaleti. Stanovnici zgrada u centru žale se na buku. Mere bezbednosti podignute na visoki nivo –  stanarima naloženo da spuste roletne, zavese i da ne stoje na prozorima.

 

Pripreme za doček predsdnika Republike Srbije Aleksandra Vučića privode se kraju. Centralne gradske ulice još od sinoć su zatvorene za saobraćaj kako bi na vreme bila postavljena bina sa koje će se Zaječarcima pored predsednika obratiti i premijerka Ana Brnabić.

Postavljanje bine privedeno je kraju, a postavljeni su i mobilni javni toaleti.

Stanari okolnih zgrada žale se na buku, ali i na „opsadno stanje“ koje još od utorka vlada.

„Nekoliko dana, od utorka tačnije, policija obilazi ulaze, zahtevano je da terase na krovovima budu otvorene, da bude oslobođen pristup istima, dok je stanarima naređeno da zatvore prozore, spuste roletne, navuku zavese i zatvore venecijanere. Stanarima je zabranjeno da u vreme posete predsednika stoje na prozoru. Rečeno nam je i da, ako primete nešto sumnjivo, imaju pravo da upadaju u stanove, pa je zahtevano da neko bude u stanu, kako ne bi morali da razvaljuju.“ – izjavio je za portal jedan od stanara.

Protiv buke ništa ne pomaže.

 

 

Reklame