Reklame

Radnici JKP „Timok održavanje“ danas su završili sadnju drvoreda u Kotorskoj ulici. Redakciji Glasa Zaječara ponovo nije bio upućen poziv.

V.d direktora JKP „Timok održavanje“ govorio je  na današnjoj konferenciji za štampu o aktuelnim aktivnostima ovog preduzeća. Redakciji Glasa Zaječara, po ustaljenoj praksi, nije bio uoućen poziv ni obaveštenje o konferenciji za štampu.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ završili sa danas sadnju 46 sadnica stubastog ukrasnog gloga u Kotorskoj ulici, a odabir sadnica je, kako navode u ovom preduzeću, izvršen na osnovu funkcionalnosti same ulice, piše Magnum portal.

„Odabir sadnica je izvršen na osnovu dimenzija trotoara u toj ulici, a imajući u vidu da su trotoari dosta uski, morali smo da napravimo selekciju sadnica. Novi drvored po svojoj formi odgovara trotoaru, ali i ne zauzima veću površinu samog trotoara“, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“, za Magnum portal.

Zanimljivo je da je pažnja posvećena širini trotorana tek nakon našeg teksta o ulici Pavla Ilića u kome smo ukazali da su mesta za sadnice drveća tako napravljena da majke sa kolicima za decu ne mogu da prođu.

Slične reči napisao je i gradonačelnik Ničić na svom fejsbuk profilu.

„Neumorni radnici zaječarskog JKP “Timok održavanja” danas u Kotorskoj ulici, sadnjom 50 stabala ukrasnog crvenog gloga, ispravljaju “greške” onih koji su “slučajno” zaboravili da to urade kada je trebalo a sada, oni i njihovi “čauši”, prozivaju sadašnju gradsku vlast !
Ove, “uske”, sadnice odabrane su da ne bi, zbog širine trotoara, ometale prolaz pešaka.
Danas, druge ekipe ovog JKP rade na rešavanje rasvete u delu AVNOJ-ske ulice i pripremi za, konačno, rešenje tabli na košarkaškom igralištu u Velikom Izvoru.
Idemo dalje“.

Gradonačelnik je ovom prilikom napisao da neumorni radnici JKP „Timok održavanja“ ispravljaju greške prošle vlasti, pa ga mi ovom prilikom pitamo kada će pitati i vlast koja je 2012. godine takođe zaboravila da postavi drveće u Varšavsku, Timočke bune, Makedonsku, Prizrensku, Jakšićevu, Pirotsku, Topličinu, Kumanovsku, Svetozara Markovića…

Podsećamo, danas je održana 129. sednica Gradskog veća, gde se u skladu sa zakonom ukazala potreba za razrešenjem i imenovanjem novog vršioca dužnosti JKP „Timok održavanje“. Naime trenutnom vršiocu dužnosti istekao je mandat, te je u skladu sa zakonom Vice Lalić razrešen dužnosti.

Na sednici Gradskog veća razmatran je i Predlog rešenja o davanju subvencija JKP „Timok održavanje“. Ovim predlogom predviđeno je da se iz budžeta Grada Zaječara ovom javnom komunalnom preduzeću dodeli subvencija u iznosu od 8.500.000 dinara, i ako je Lalić 25. januara kazao da Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ poslovnu 2019. godinu završilo sa pozitivnim finansijskim rezultatom – dobitkom u iznosu od 4 miliona i 100 hiljada dinara. Taj iznos je, prema rečima nadležnih, nadomestio i gubitak koji je napravljen u prvoj godini poslovanja preduzeća, koji je i bio očekivan.

Prema njegovim rečima, u utorak 25. februara će biti završeni radovi na formiranju drvoreda u ulici 7. septembra, nakon čega će i ta zaječarska ulica dobiti lepši izgled, a za koju godinu i prijatnu hladovinu.

Reklame