Foto: Pozorište zoran radmilović

U Grljanu je sinoć završen 36. Sabor frulaša na kome su se predstavila dvadesetpetoro frulaša, gajdaša, guslara, dudučara i kavalista iz cele Srbije. Sabor je završen koncertom Bojane Nikolić.

foto: Pozorište „Zoran Radmilović“

U petak 19. jula u 19.00 časova počeo 36. Sabor frulaša u Grljanu . Nakon što je zdravičar Zvonko Pavković dao uvodnu reč monologom „Deda David Štrbac sa Stare Planine“, manifestaciju je otvorio gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević.

foto: Pozorište „Zoran Radmilović“

Publici se predstavilo dvadesetpetoro frulaša, gajdaša, guslara, dudučara i kavalista svih uzrasta iz cele Srbije. Na programu su bili i Gradski folklorni ansambl „Zo-Ra“ i Folklorna sekcija Društva Roma iz Zaječara, kao i baka – Katica Todorović, poznati domaći izvođač srpskih i vlaških pesama.

foto: Pozorište „Zoran Radmilović“

Drugog dana na Saboru frulaša od 20.00 časova ispraćen nastup Kulturno-umetničkog društva „Elektroporcelan“ iz Aranđelovca, kao i koncert Bojane Nikolić.

Foto: Pozorište „Zoran Radmilović“

Organizatori ove manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Grljan, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara.

Reklame