Foto: screen shot rts

Sutra u 8 časova ujutru zatvaraju se svi granični prevozi za putnički saobraćaj i moći će na teritoriju Republike Srbije da uđu samo teretni kamioni, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, piše Danas.

On je rekao i da su pooštrene mere kontrole poštovanja mera u vanrednom stanju i da će se pratiti koliko se građani pridržavaju uputstava.

„Država mora da deluje brže, ozbiljnije i odlučnije“, naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, uvode se i dodatne mere, kao što je ukidanje međugradskog saobraćaja od sutra u 12 časova.

„U narednim danima donećemo dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanje, neće biti samo od 20 časova do 5 časova ujutru, ali o tome ćemo vas obavestiti na vreme. Naš posao je da zaštitimo ljude po svaku cenu i neću da pitam za cenu“, dodao je Vučić

Predsednik je rekao da su bolnice sve punije, da je Infektivna bolnica u Srbiji već popunjena i da narednih dana očekuje procenu stručnjaka koliko se brzo širi korona virus u Srbiji.

On je dodao da je za sada dvoje pušteno kući posle bolničkog lečenja, nakon što su dva puta testirani i oba puta bili negativni, i da očekuje da sutra bude još troje pušteno ako posle drugog testiranja budu negativni.

Predsednik je rekao i da očekuje da će nakon potvrđenih više od 100 slučajeva biti možda veći rast broja obolelih u narednom periodu, jer su to pokazala iskustva drugih država.

Povodom vesti o nestašice goriva u Srbiji, Vučić je rekao da to nije tačno i da će neko ići u zatvor zbog toga.

U Srbiji je do sada, prema poslednjim informacijama, registrovano još šestoro zaraženih korona virusom, što je ukupno 103.

Radno vreme u maloprodajnim objektima u Srbiji tokom vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7.00 i završava se najkasnije u 18.00 sati, a nedeljom do 15.00 sati, saopštila je danas Privredna komora Srbije i nagovestila posebno vreme za snabdevanje starijih nedeljom ujutro.