Foto: Glas Zaječara Zoran Pašalić
Reklame

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad u Zaječaru i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posle objavljivanja informacija na društvenim mrežama o navodnoj otmici i prodaji devojčice N.S. iz tog grada, saopšteno je danas.

Navodi se da je ombudsman zatražio od zaječarskog Centra za socijalni rad da ga „najkasnije u roku od 15 dana“ obavesti da li se i od kada porodica devojčice nalazi na evidenciji te ustanove, koje sve aktivnosti i mere u oblasti porodično-pravne zaštite je do sada preduzimala, gde se dete trenutno nalazi i ko se trenutno stara o zaštiti njegovih prava i interesa i po kom pravnom osnovu.

„Od nadležnog ministarstva, zaštitnik traži da u istom zakonskom roku dostavi izvšetaj o nadzoru koji je pokrenulo u nedelju, 27. septembra nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Zaječaru i svu prateću dokumentaciju, kao i da ga obavesti da li je u okviru svojih nadležnosti preduzimalo bilo kakve aktivnosti radi zaštite najboljeg interesa deteta pre 27. septembra, i koje aktivnosti“, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana.

Izvor: Danas

Reklame