Reklame

Zaštitnik građana Zoran Pašalić sa saradnicima primaće danas pritužbe građana Zaječara u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković” od 10 do 16 časova.

Pašalić će, osim sa građanima, razgovarati i sa predstavnicima lokalne vlasti.

Od 12:00 do13:00 časova planiran je sastanak sa zamenicom gradonačelnika Marinom Milić, sekretarom Gradskog veća Markom Đuričićem i članicom Gradskog veća Selenom Stojanović u Skupštini grada Zaječara nakon čega će uslediti konferencija za novinare.

Po zvaničnom protokolu Pašalić će od 14:00 do 15:00 sati održati radni sastanak sa predstavnicima javnih ustanova, javnih preduzeća i organizacijama civilnog društva u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković”.

Ombudsman kao nezavisan organ štiti prava građana i kontroliše rad organa državne uprave, organa nadležnog za pravnu zaštitu imovinskih prava i interesa Srbije, kao i drugih organa i organizacija, preduzeća i ustanova kojima su poverena javna ovlašćenja.

Zaštitnik građana se stara i o zaštiti i unapređenju ljudskih i manjinskih sloboda i prava. Zaštitnik nije ovlašćen da kontroliše rad Skupštine Srbije, predsednika Republike, Vlade, Ustavnog suda, sudova i javnih tužilaštava.

 

 

Reklame