foto: pixabay

Mark Zakerberg, vlasnik Mete (Fejsbuk, Instagram), najavio je u nedelju da uvodi Meta Verified, pretplatu od 11,99 dolara mesečno za verifikaciju naloga na platformama dok velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

Meta Verified, koji će ove nedelje prvi put biti dostupan u Australiji i Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je uveo Elon Musk na Tviteru, sa uslugama verifikacije identiteta i pogodnostima kao što je „direktan pristup korisničkoj službi“. „Ideja je bila da se poboljša kredibilitet i bezbednost naših usluga“, rekao je Zakerberg u poruci na Instagramu i Fejsbuku.

„Pretplatnici će dobiti bedž na Fejsbuku i Instagramu koji pokazuje da je njihov identitet verifikovan, zaštitu njihovog naloga (protiv krađe identiteta), pristup korisničkoj službi i veću vidljivost“, rekao je portparol Mete, prenosi Index.hr.

Pretplata je namenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne i računima preduzeća. Korisnici će plaćati 11,99 USD mesečno za Meta Verified na vebu i 14,99 USD mesečno za iOS i Android.
Izvor: Danas
Reklame