Foto: panoramaagrario.com (ilustracija)

Strelci zaduženi za protivgradnu odbranu na teritoriji grada Zaječara, kao i strelci na teritoriji Boljevca, Bora, Negotina, Kladova i Majdanpeka dobili su danas u 12.25 časova poziv iz radarskog centra „Poligon Bor“ poziv da izađu na teren i pristupe ispaljivanju protivgradnih raketa.

Foto: hidmet.gov.rs

Gradonosni oblaci zapretili su Zaječaru, ali i Boljevcu, Majdanpeku, Negotinu, Boru i Kladovu, a brzina reakcije strelaca bila je presudna za uspešnu odbranu od grada.

Izlazak na teren prvi su potvrdili Zaječarci, koji su dejstvovali raketama sa pozicija: Lubnica, Grlište, Planinica, Borovac i Gamzigrad.

Procenjuje se da je tokom dejstva ispaljeno više od 30 protivgradnih raketa.

Dejstvovala je i protivgradna odbrana Boljevca, Bora, Negotina, Kladova i Majdanpeka, a zahvaljujući preciznosti strelaca, dovoljnom broju raketa kojim su strelci raspolagali i pravovremenoj reakciji, grada gotovo da nije ni bilo, odnosno samo je na par lokacija potvrđena pojava sitnih zrna i to u maloj količini.

Nebo nad Srbijom i podaci iz radarskog centra upozoravaju na novi talas, koji stiže u večernjim časovima. Strelci su u pripravnosti i velika je verovatnoća da će i u večernjim satima, odnosno večeras biti prinuđeni da dejstvuju kako bi polja zaštitili od grada.

Reklame