Zaječarski Narodni muzej organizuje radionicu za izradu igračka od gline

Sa nastavnicima likovne kulture iz svih gradskih osnovnih škola, dogovoreno je da radionica počne u ponedeljak, 21. januara i da traje četiri dana.

Foto: Narodni muzej Zaječar

U okviru projekta „Mila moja – dečje igračke od praistorije do danas“, Narodni muzej „Zaječar“ je, uz aktuelnu izložbu u Galeriji muzeja, osmislio još niz pratećih sadržaja namenjenih deci.

Jedan od njih je radionica za izradu igračaka od gline, koju će voditi umetnik Zoran Cvetković. Sa nastavnicima likovne kulture iz svih gradskih osnovnih škola, dogovoreno je da radionica počne u ponedeljak, 21. januara i završi se u petak, 25. januara.

S obzirom na ograničenost prostora u kojem bi se radionica realizovala (konzervatorska radionica muzeja), a kako bi u njoj učestvovala deca iz svih škola, dogovoreno je da iz svake škole bude prisutno ukupno četiri đaka (po dvoje iz nižih i dvoje iz viših razreda).

Rad bi se odvijao u dve smene, prepodnevnoj (od 10 do 12 sati) i popodnevnoj (od 15:30 do 17:30 sati). Nakon završetka radionice, izrađeni predmeti bi (posle sušenja i pečenja) bili izloženi kao „izložba u izložbi“ u Galeriji muzeja. Izložba bi imala prodajni karakter, a sva sredstva prikupljena od prodaje dečjih radova bila bi namenjena deci kojoj su neophodna.