Reklame

Kriza prouzrokovana pandemijom korona virusa je ugrožene kategorije stanovništva učinila još ranjivijim i tako postavila pomoć ovim grupama na sam vrh prioriteta u zajednici.

Zaječarska inicijativa je obezbedila donaciju od neprofitne organizacije Global Giving koja upravlja jednom od najvećih Crowdfunding internet platformi na svetu. Zahvaljujući ovoj donaciji, obezbeđeno je 55 paketa životnih namirnica i higijenskih sredstava u ukupnoj vrednosti od 104.000 dinara.

Ovi paketi će biti podeljeni domaćinstvima da sa starim licima koja žive u Halovu, Velikom Izvoru, Gradskovu, Velikom i Malom Jasenovcu, Šipikovu, i još nekoliko zaječarskih sela tokom narednih dana. Distribuciju paketa će vršiti Crveni krst.

Pre toga, na samom početku ove krize, zaječarska Fondacija Iskorak, je donirala 30.000 dinara za kupovinu najosnovnijih higijenskih sredstava, namenjenih korisnicima Narodne kuhinje u Zaječaru.

Iz Zaječarske inicijative i Fondacije Iskorak se zahvaljuju volonterima i svima koji nesebično rade na suzbijanju posledica krize i ističu da upravo njene posledice i obim potvrđuju važnost jačanja lokalnih zajednica i svih njenih aktera., kako bi one u budućnosti, osim izazova sa kojim se svakodnevno susreću, mogle da adekvatno reaguju, i u neočekivanim kriznim situacijama.