Foto: Matična biblioteka "Svetozar Marković"

Međunarodni dan darivanja knjiga, 14. februar, biće obeležen danas širom sveta, a Matična biblioteka „Svetozar Marković” u Zaječaru, prvi put se priključila obeležavanju ovog dana. Takođe, povodom Dana zaljubljenih biblioteka je omogućila i popust za dvoje na godišnju članarinu.

„Obeležavanju ovog posebnog dana, Međunarodnog dana darivanja knjiga, priključujemo se sa željom da knjiga stigne u ruke što većeg broja čitalaca“, navode u zaječarskoj biblioteci.

Zainteresovani mogu još danas da doniraju polovne, neoštećene knjige biblioteci, koja će ih proslediti organizacijama koje se bave radom sa decom ili onim kojima su tematski namenjene. Takođe, svi koji žele da se priključe akciji, knjigu koju su namenili deci koja žive u teškim uslovima i nemaju svoju sopstvenu knjigu, mogu dostaviti Dečijem odeljenju Matične biblioteke.

Međunarodni dan darivanja knjiga pokrenula je dečja književnica Amy Broadmoore 2012. godine, a cilj je da se kod dece i odraslih podstakne čitanje.

Zaječarska biblioteka pripremila je danas (petak 14. februar) još jedan interesantan popust za ljubitelje knjige.

Kako navode u ovoj ustanovi, u ime očuvanja duha ljubavi, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ pruža povoljnost godišnje članarine za dvoje, po sniženoj ceni od ukupno 500 dinara.