Reklame

Međunarodno takmičenje „Mili Dueli“ čiji je idejni tvorac Nermin Delić, student medicine iz Bosne i Hercegovine, okupilo je rekordan broj stvaralaca.

„Mili dueli“, bakansko online takmičenje, po sedmi put je okupilo afirmisane i neafirmisane autore poezije, putem društvene mreže „Fejsbuk“.

Takmičenje koje je u proteklim godinama postalo prava internet senzacija za cilj ima otkrivanje novih talentovanih pesnika i za podsticanje njihovog stvaralaštva.

U prethodnih šest sezona takmičenja pobedom u „Milim duelima“ ovenčali su se: Dijana Stevanović Uherek (Srbija), Enea Hotić (BiH), Anđela Turukalo (Crna gora), Ante Jezerčić (Hrvatska), Lela Zjajo (Nemačka), Stefan Lazarević (Srbija) i Iryna Fingerova (Ukrajina).

Ove godine među učesnicima našla su se i četiri iz Timočke krajine.

Za učešće u prvom krugu izborile su se takmičarke iz Zaječara Valentina Milovanović i Milica Mitić Vučković, kao i takmičarka iz Bora Marina Sinanović.

Mlade pesnikinje iz Zaječara, uz podršku svojih mentora Jožea Brenčiča i Enee Hotić,  u ovom trenutku bore se za ulazak u treći od ukupno pet eliminacionih krugova.

Svojim glasovima možete ih podržati do ponedeljka u 12 časova i to putem sledećih linkova:

GLASAJ ZA VALENTINU i GLASAJ ZA MILICU

U prvom krugu takmičenja učešće je uzelo 370 stvaralaca sa celog Balkana.