Povodom obeležavanja Dana žena, 8. marta, Ženska parlamentarna mreža u Domu Narodne skupštine Republike Srbije oranizovala je danas u Beogradu događaj „Jedan na jedan sa poslanicom“.

Cilj ovog događaja bio je da žene u direktnom razgovoru sa narodnim poslanicama pokrenu teme koje su njima važne, da daju predlog izmene ili dopune zakona, da traže pomoć za svoju inicijativu, ili iznesu neki svoj problem ili problem udruženja koje predstavljaju.

Zaječarke, Selena Ristić Vitomirović – predstavnica Udruženja građana „Dečiji centar“ i Mirjana Raščanin, ispred Udruženja građana „Koalicija za život“ učestvovale su danas u ovom događaju.

Predstavnice UG „Dečiji centar“ i UG „Koalicija za život“ za svoje sagovornice odabrale su narodne poslanice Maju Gojković, Tatjanu Macuru i dr Danicu Bukvić.

Selena Ristić Vitomirović predstavila je poslanicama rad, dosadašnje rezultate i planove Udruženja građana „Dečiji centar“, kao i probleme sa kojima se ovo udruženje suočava u proteklim mesecima.

Mirjana Raščanin svojim sagovornicama iznela je pitanje neprimenjivanja Zakona o dobrobiti životinja u lokalnoj samoupravi.

Reklame